• În Maramureșva avea loc un turneu de handbal pe zăpadă
  • Totul se va întâmpla în februarie, în stațiunea montană Șuior
  • Evenimentul se va desfășura respectând toate normele în vigoare împotriva răspândirii Covid-19

Stațiunea montană Șuior din Maramureș va găzdui în februarie un inedit turneu de handbal pe zăpadă. Acesta se joacă după regulile beach handball-ului și a fost practicat prima dată în Argentina. La Baia Mare Snow Handball Challenge sunt așteptate echipe din toată țara.

Baia Mare a devenit în ultimii ani capitala beach handball-ului din România. Organizatorii turneului „Baia Mare Beach Handball Challenge”, competiția care a adus plaja la munte, propun anul acesta o nouă
provocare: handbalul pe zăpadă.

Baia Mare Snow Handball Challenge va avea prima ediție în 13 februarie, în stațiunea Șuior, la doar câțiva kilometri de Baia Mare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Succesul de care s-au bucurat turneele de handbal pe nisip organizate în Baia Mare i-au determinat pe organizatori să pună la cale și o versiune hibernală a competiției.

Turneul se adresează tuturor iubitorilor de handbal – amatori sau profesioniști – și va avea loc atât la feminin, cât și la masculin.

Echipele sunt alcătuite din 6-8 membri, handbalul pe zăpadă jucându-se după aceleași reguli ca și beach handball-ul. Organizatorii susțin că evenimentul se va desfășura respectând toate normele în vigoare împotriva răspândirii Covid-19.

Beach handball-ul a devenit cunoscut marelui public din România în special după ce, în 2016, Tudor Marta, fost handbalist, campion cu Minaur Baia Mare, a organizat în centrul orașului Baia Mare un prim turneu sub denumirea „Baia Mare Beach Handball Challenge”. Succesul de care s-a bucurat a dus la continuarea proiectului.

Astfel, în 2018 la Baia Mare a avut loc pentru prima dată în România o etapă a competiției intercluburi European BeachHandbal Tournament (EBT), cu participare internațională.

Reușita acestui turneu a determinat organizatorii să aplice pentru a deveni gazde ale EBT Finals 2019, turneul final suprem al competițiilor intercluburi din Europa, un echivalent al Ligii Campionilor din fotbal
sau handbal.

După o aprigă concurență cu alte orașe candidate, Baia Mare a depășit în finală dosarul de candidatură al Moscovei, fiindu-i atribuită organizarea competiției.

EBT Final 2019 Baia Mare a adus la start 28 de echipe din 15 țări, însumând peste 400 de sportivi. Competiția organizată în Centrul Vechi din Baia Mare s-a bucurat de prezența unor sportivi de top din întreaga lume. Bruno Oliveira, MVP-ul precedentului Campionat Mondial, Thiago de Oliveira, cel mai bun apărător din lume, Ivan Juric și Lucian Bura, cele mai bune extreme de la ultimul CM, dar și danezul Martin Vilstrup Andersen, golgheterul Mondialului din 2018, și brazilianul Gil Pires.