Handbalistele de la CSM București, protest înaintea meciului din Liga Campionilor, cu Ferencvaros: „Respectați-vă promisiunile”

Cristina Neagu
  • Jucătoarele echipei de handbal CSM București s-au afișat cu tricouri pe care se putea citi „Respectați-ne munca” și „Respectați-vă promisiunile”.
  • Protestul lor a avut loc duminică după-amiază, înaintea duelului cu Ferencvaros Budapesta, din grupele Ligii Campionilor.
  • Noul primar al Bucureștiului a decis ce se întâmplă cu finanțarea clubului CSM București, implicit cu echipa de handbal feminin.

„Tigroaicele” au avut o apariție suprinzătoare înaintea meciului cu Ferencvaros Budapesta, din grupele Ligii Campionilor. Elevele lui Adi Vasile au intrat pe teren, în Sala Polivalentă din Capitală, cu tricouri pe care se putea citi „Respectați-ne munca” și „Respectați-vă promisiunile”. Partida de duminică, cu Ferencvaros Budapesta, s-a încheiat cu victoria formației bucureștene, scor 25-19.

Aceste mesaje sunt adresate conducerii clubului, din cauza faptului că handbalistele de la CSMB sunt neplătite de mai multe luni. Potrivit ProSport, este vorba despre sume neplatite la zi din luna octombrie a anului trecut. Au fost restanțe si de 4 luni, iar acum pe 25 octombrie se fac 3 luni de când nu s-au mai luat banii.

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a spus că nu se pune problema desființării echipei de handbal CSM București, câștigătoare de Liga Campionilor, dar că va încuraja atragerea de fonduri private, pentru ca Primăria să reducă costurile.

CSMB, finanțat direct de Primăria Capitalei

„Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem. Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă.

Deci în orice caz, nu o să avem o decizie brutală în privinţa ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce priveşte finanţarea ei pe anii următori”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

Clubul Sportiv Municipal București este direct finanțat de Primăria Capitalei și are 14 secții sportive, inclusiv discipline precum scrablle, yachting sau motociclism.