• Rezultatul final al cursei a fost pus sub semnul întrebării atunci când echipa UAE Emirates a liderului cursei, Tadej Pogacar, a fost afectată de două teste pozitive COVID-19.
  • Sâmbătă, un alt membru al echipei lui Pogacar, Vegard Stake Laengen, a fost și el depistat pozitiv și s-a retras.
  • Protestul privind criza climatică a dus la oprirea etapei la 36 km de sosire.

Grupul ecologist Derniere Renovation și-a asumat responsabilitatea pentru întreruperea etapei a 10-a la Turul Franței, după ce a blocat traseul și a aruncat fumigene înainte de a fi îndepărtat de poliția franceză.

Protestatarii din grupul Derniere Renovation au perturbat și semifinala de la Roland Garros dintre Casper Ruud și Marin Cilic, când au blocat drumul cu rachete de semnalizare, în timp ce se legau cu lanțuri de gât.

În ciuda faptului că erau legați în lanțuri de gât, un mic grup de tineri protestatari au fost scoși de pe traseul cursei de către oficialii turului. La aproximativ 36 de kilometri de la sosire, pe o porțiune de drum drept, protestatarii s-au așezat pe traseu și au aprins rachete de semnalizare roșii. Atât evadarea etapei, cât și pelotonul au fost oprite până când drumul a fost eliberat.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Activiștii pentru climă din cadrul mișcării Derniere Renovation au declarat: Din moment ce guvernului nu-i pasă de criza climatică, trebuie să venim și să preluăm Turul Franței pentru a reorienta atenția asupra a ceea ce contează pentru supraviețuirea noastră. Trebuie să facem guvernul nostru să reacționeze în timp ce ne conduce la abator.

În 2020, în timpul Turului pandemic, cursa a fost criticată de primarii verzi aleși recent în unele dintre marile orașe ale Franței. Primarul din Lyon, Gregory Doucet, a descris Turul ca fiind macho și poluant și lipsit de o conștiință de mediu și au existat multiple apeluri pentru ca această cursă să își reducă și mai mult amprenta de carbon.