Horia Tecău, eliminat în optimi la Australian Open

Horia Tecău a fost eliminat de la US Open Sursa: Mediafax Foto
  • Horia Tecău și partenerul său Marcelo Melo au fost eliminați de la Australian Open
  • Au fost învinși de perechea Ivan Dodig/Filip Polasek, în două seturi, (4-6, 3-6)
  • Pentru accederea în optimile de finală, Horia Tecău și Marcelo Melo vor fi recompensați cu 65.000 dolari australieni

Horia Tecău și partenerul său Marcelo Melo au fost eliminați luni dimineața de la Australian Open, în faza optimilor de finală, de perechea Ivan Dodig/Filip Polasek, în două seturi, 4-6, 3-6.

Favoriții numărul 7 la Australian Open, Horia Tecău și Marcelo Melo, au părăsit tabloul de dublu de la Melbourne, învinși în faza optimilor de finală de favoriții numărul 9 Ivan Dodig (Croația) și Filip Polasek
(Slovacia).

Perechea româno-braziliană a început mai slab meciul și a pierdut primul serviciu, adversarii desprinzându-se la 3-0. Tecău și Melo au reușit totuși să revină în joc și au egalat.

Momentul decisiv al primului set și, posibil chiar al meciului, a fost la scorul de 4-5, când Tecău și partenerul său au ratat 3 mingi de break, ulterior cedându-și servicul și perzând setul.

Setul secund a fost mai echilibrat, fiecare pereche valorificându-și serviciul până la 2-3, când Dodig și Polasek au mai reușit un break, care s-a dovedit decisiv pentru câștigarea setului și a meciului.

Pentru accederea în optimile de finală, Horia Tecău și Marcelo Melo vor fi recompensați cu 65.000 dolari australieni (41.700 euro) și 180 puncte ATP.