• Perechea alcătuită din Horia Tecău și Kevin Krawietz (Germania), s-au calificat sâmbătă în sferturile de finală ale probei de dublu masculin a competiției
  • Aceștia au învins perechea Jamie Murray (Anglia)/Bruno Soares (Brazilia) în trei seturi: 6-3, 3-6, 6-3
  • Tecău și Krawietz vor avea un meci dificil în sferturi, urmând să întâlnească favoriții numărul 3, perechea alcătuită din columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah

Perechea alcătuită din Horia Tecău și Kevin Krawietz (Germania), capi de serie numărul 9 la Grand Slam-ul de la Roland Garros, s-au calificat sâmbătă în sferturile de finală ale probei de dublu masculin a competiției, după ce au învins perechea Jamie Murray (Anglia)/Bruno Soares (Brazilia).

Cuplul româno-german s-a impus în fața capilor de serie numărul 7, în trei seturi, cu 6-3, 3-6, 6-3, după un meci care a durat o oră și 38 de minute.

Tecău și Krawietz au pierdut un singur game pe propriul serviciu, în setul doi, și au făcut 2 break-uri, în cele două seturi câștigate, care s-au dovedit decisive.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cei doi au fost puși în dificultate în debutul setului decisiv, când au salvat două mingi de break.

Un alt moment decisiv al meciului a fost la 5-3, în decisiv, când au servit pentru meci și au fost din nou puși în situația de a contracara o minge de break a adversarilor. În cele din urmă au reușit să treacă în avantaj și să valorifice a doua minge de meci.

În sferturile de finală, Tecău și Krawietz vor avea un meci dificil, urmând să întâlnească favoriții numărul 3, perechea alcătuită din columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah.

Pentru prezența în sferturile de finală, pe tabloul de dublu masculin Horia Tecău și Kevin Krawietz vor fi recompensați cu 65.062 euro și 360 de puncte ATP.

Cea mai bună performanță a lui Tecău, în proba de dublu, la Roland Garros, este o semifinală, în 2015. El a mai atins faza sferturilor în 2011 și 2019.