• Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir (Champions League), a avut un derapaj rasist.
  • Românul l-a numit „negru” pe Pierre Webó, „secundul” trupei turce.
  • Jucătorii ambelor formații au părăsit terenul în semn de protest.

Meciul din această seară, din grupa H a Champions League, de la Paris, dintre PSG și Istanbul BB, a fost întrerupt după ce arbitrul român Sebastian Colțescu l-a făcut „negru” pe unul dintre oficialii echipei turce. Partida de pe „Parc des Princes” este condusă de o brigadă de arbitri din România. La centru se află Ovidiu Hațegan, iar Sebastian Colțescu este al patrulea arbitru.

Duelul a fost întrerupt întrerupt în minutul 15, iar cel pe care Colțescu l-a numit „negru” este fostul atacant camerunez Pierre Webó. Antrenorul secund al grupării din Istanbul a reacționat, de pe marginea terenului, vizavi de simulările de joc ale lui Neymar.

„De ce îmi spui negru? Nu poți să-mi spui că sunt negru”

În acel moment, Sebastian Colțescu l-a chemat pe Ovidiu Hațegan să-l liniștească pe Pierre Webó și i-a spus colegului său să îl trimită în tribune pe „ăla negru”. „De ce îmi spui negru? De de îmi spui negru? De ce îmi spui negru? Nu poți să-mi spui că sunt negru”, a tunat Pierre Webó către Colțescu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Banca turcilor a „explodat” după remarca lui Colțescu, iar Demba Ba a sărit în ajutorul colegului său. „De ce nu spui ‘acest tip alb’ când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă! De ce atunci când menționezi ‘un tip negru’, trebui să spui ‘acest tip negru?!’”, s-a răstit Demba Ba la arbitrul român. Drept urmare, jucătorii lui PSG și ai lui Istanbul Bașakșehir i-au acuzat de rasism pe „cavalerii fluierului” din România. Partida se va relua miercuri, de la ora 19:55, ora României.