• Pirlo, campion mondial cu Italia, vinde între 15 şi 20 de mii de sticle de vin pe an.
  • Pique, fundaşul Barcelonei, deţine clubul de liga a treia spaniolă FC Andorra.
  • Leonardo Bonucci, fundașul lui Juve, are un restaurant, Leve, situat într-o vilă istorică.

Îl ştii pe Ronaldinho, starul brazilian. Chiar dacă a jucat la PSG, Barca şi Milan, “dinţosul” a declarat faliment în 2020.

Alţi fotbalişti s-au orientat şi au investit banii în afaceri. Bobo Vieri, fostul star al celor de la Internazionale, şi-a făcut o fabrică de bere.

Bobo Vieri, fost fotbalist: „Se numeşte BomBeer. În italiană, Bomber, este numărul nouă, atacantul. Am făcut asta împreună cu câţiva prieteni. Am creat această bere, numită BomBeer, şi cam acum o lună am lansat-o pe piaţă.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pasiunea lui Gonzalo Higuain, fostul jucător de la Real Madrid, este enologia, ştiinţa care se ocupă cu vinificaţia. Gonzalo are deja o podgorie în Argentina, ţara sa natală.

Şi în România sunt foşti fotbalişti care fac bani după carierele sportive. Florin Lovin, cu afaceri în magazine de articole sportive şi Airbnb, care a jucat la Steaua şi TSV Munchen 1860, îţi spune mai multe.

Florin Lovin, fost fotbalist: „Mi-a venit ideea în Germania, aveam 29 de ani, şi tot timpul am văzut în jurul meu foşti jucători care după ce s-au lăsat de fotbal nu au ajuns prea bine. Am zis să facem ceva care să rămână copiilor, noi avem trei copii, şi a fost un proiect pe care i-am implicat şi pe ei, adică au venit, au săpat şanţuri pentru alei.”