• Sportivii noștri sunt nevoiți să se antreneze în condiții greu de imaginat.
  • David Popovici a subliniat diferențele uriașe dintre România și țările rivale.
  • El se antrenează în același bazin în care a învățat să înoate.

Rezultatele obţinute de România la ediţia Jocurilor Olimpice de Vară din acest an sunt cele mai bune din ultimele două decenii. Paradoxal, se pare că lipsa infrastructurii reprezintă un element comun al sporturilor care au adus României medalii, arată un articol publcat în Ziarul Financiar.

Cu ce rezultate s-a întors România la JO de la Paris?

    România a făcut senzație la Jocurile Olimpice, deoarece am reușit cele mai bune rezultate din ultimele două decenii. În 2004, la Atena, țara noastră a obținut 19 medalii, dintre care opt de aur. În 1984, la Los Angeles, România a atins borna de 53 de medalii, dintre care 20 de aur – locul 2 în clasamentul general.

    La Paris, canotajul, gimnastica și înotul au fost sporturile care ne-au făcut mândri și ne-au adus, chiar și anul acesta cele mai multe medalii. Totuși, ironia este că aceste discipline sunt printre cele mai neglijate în ceea ce privește infrastructura.

    Recomandări

    23 DE ANI DE LA 9/11
    A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
    TUNELURILE GROAZEI
    E OFICIAL!
    HARRIS VS. TRUMP
    CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

    Ce declarații au mai făcut sportivii?

    Sportivii noștri sunt nevoiți să se antreneze în condiții greu de imaginat. Chiar David Popovici, care a adus acasă o medalie de aur și una de bronz, a subliniat diferențele uriașe față de țările rivale, unde infrastructura sportivă este clar la un nivel superior. El se antrenează în același bazin în care a învățat să înoate la patru ani, iar condițiile sunt departe de standardele internaționale.

    Chiar și așa, sportivii români continuă să lupte și să aducă medalii acasă, demonstrând că pasiunea și dedicarea pot compensa, într-o oarecare măsură, lipsa resurselor. Cu toate acestea, pentru a menține și pentru îmbunătăți aceste performanțe, este nevoie urgentă de investiții în infrastructura sportivă. Fără aceste investiții, succesul rămâne la mâna câtorva excepții remarcabile.

    Citește și