• Comunicat MTS: Poți intra pe stadion dacă te vaccinezi la intrare.
  • După relaxări, regula e că stadioanele și salile pe sport pot fi ocupatate doar la 25% din capacitate.
  • Pot intra și nevaccinații, doar dacă acceptă să primească serul pe loc.

Și totuși pot fi stadioane pline în România. Te vaccinezi la poartă și intri la meci, e inovația ministrului Sportului, Eduard Novak. După relaxări, regula e că stadioanele și salile pe sport pot fi ocupatate doar la 25% din capacitate, însă totul se poate schimba după comunicatul de azi.

Pot intra și nevaccinații. Dacă acceptă să primească serul pe loc. La o singură întrebare mai trebuie să răspundă Ministerul Sportului – efectul imunizării se produce imediat după vaccinare?

De la 1 iunie, toate competițiile sportive, fie că vor fi în aer liber sau la interior ar putea fi organizate la capacitate maximă, nu doar la 25%, ca până acum.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Principala condiție este ca suporterii să accepte să se vaccineze la intrarea în incintă. Însă numai dacă vor arăta un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau un test atigen negativ nu mai vechi de 24 de ore, ca și până acum. Asta deschide practic drumul organizării de evenimente la capacitate maximă, fărăr avize suplimentare din parte MTS. Rămâne de văzut unde se va face rapelul, dacă vorbim de vaccinuri în două faze”, a spus Andrei Ispas, corespondent Aleph News.

Ce alte măsuri au mai fost luate

„O veste așteptată de toată lumea este cea că sălile de sport și de fitness vor putea fi deschise la capacitate maximă doar cu oameni vaccinați, în localitățile care au incidență sub 3 la mie. Cei care dețin aceste spații vor avea totuși obligația de a asigura 4 mp pentru fiecare client. În plus, și piscinele interioare vor putea fi deschise, însă la capacitate de până la 70% și acolo unde incidența este de sub 3 la mia de locuitori”, a adăugat Andrei Ispas.