• Reprezentativa Italiei a învins, vineri, la Roma, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Turciei, în primul meci de la Campionatul European din 2020.
  • Meciul a fost arbitrat de olandezul Danny Makkelie.
  • Tot în grupa A se joacă sâmbătă meciul Ţara Galilor – Elveţia.

UEFA EURO 2020 a debutat vineri seara pe Stadionul Olimpico, din Roma, cu o impresionantă ceremonie oficială de deschidere și cu meciul dintre Turcia și Italia, câștigat de squadra azzurra cu 3-0 (0-0), în fața a 16.000 de spectatori.

Tenorul Andrea Bocelli deschis festivitatea, interpretând Nessun Dorma, însoțit de un spectacol de jocuri de artificii. Fanfara poliţiei italiene a evoluat și ea pe Olimpico, în prezența colegilor de la poliţia călare.

În finalul festivității Martin Garrix, alături de Bono & The Edge un spectacol digital în care s-a interpretat imnul Euro-2020, „We Are The People”.

Livitura de începere a fost dată de Francesco Totti şi Alessandro Nesta.

După o primă repriză dominată de italieni, însă fără foarte multe faze de poartă, scorul a fost deschis în partea a doua, cu un autogol al lui Demiral, în minutul 53.

Immobile a ieșit la rampă în minutul 66, când a majorat scorul la 2-0, după ce a șutat din careu o minge ajunsă cu noroc la el.

Tot el a fost la originea golului de 3-0, pasând decisiv pentru Ciro Immobile, care a marcat din careu cu o execuție de efect, în minutul 79.

UEFA EURO 2020 continuă sâmbătă cu alte 3 meciuri, din grupele A și B.

Ţara Galilor – Elveţia, ora 16.00, Baku, Grupa A
Danemarca – Finlanda, ora 19.00, Copenhaga, Grupa B
Belgia – Rusia, ora 22.00, Sankt Petersburg, Grupa B