• Finala EURO 2020, Italia – Anglia, se joacă pe Wembley, de la ora 22:00.
  • Italia a câștigat ultimul Campionat European în 1968.
  • Anglia va juca a șasea oară pe Wembley la acest turneu.

În seara asta, de la ora 22:00 aflăm cine ia acasă trofeul de campioană europeană la fotbal. Italia o întâlnește Anglia pe Wembley.

Italia – Anglia. Cum a arătat parcursul celor două până în finală

Ambele și-au câștigat grupa. Italia a terminat pe primul loc în Grupa A, cu maximum de puncte. A învins Turcia, Elveția și Țara Galilor fără să primească gol. Apoi în rundele eliminatorii, a trecut de Austria, Belgia și Spania.

De partea cealaltă, Anglia a strâns 7 puncte în grupa cu Croația, Cehia și Scoția, apoi a eliminat Germania, Ucraina și Danemarca. Un parcurs parcă ceva mai ușor pentru englezi, dar totul se rezumă la meciul de diseară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Italia – Anglia. Ce ne spun cifrele înainte de meci

Italia are golaverajul 13-3, în timp ce Anglia are un atac mai slab, dar o defensivă mai bună, cu golaverajul de 10-1. Harry Kane e marcatorul principal al Angliei, cu 4 goluri, în timp ce Italia are 5 jucători care au marcat de câte 2 ori. Italia e mai exeprimentată în finale, e a patra oară când ajung în finală, ba chiar au și câștigat trofeul o dată, în timp ce Anglia e în premieră în ultimul act, dar au și avantajul terenului propriu, pentru că meciul se joacă pe Wembley. Iar în meciurile directe Italia stă mai bine, cu 11 victorii pentu „Squadra Azzurra”, 8 egaluri și 8 victorii pentru „The Three Lions”. Unde mai pui că la ultimul meci oficial dintre cele două, la Monidalul din 2014, Italia a câștigat cu 2-1.

Italia – Anglia. Echipele probabile

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Verratti, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile, Insigne

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Saka, Mount, Sterling – Kane