Jocurile Olimpice 2024: Românii vor evolua la canotaj, gimnastică artistică, înot, polo, scrimă şi tenis

O nouă zi pentru sportivii noștrii la Jocurile Olimpice de la Paris. Românii vor evolua la canotaj, gimnastică artistică, înot, polo, scrimă şi tenis.

Cum va decurge ziua de azi?

Avem o zi plină.

Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu concurează astăzi împreună. Șansele sunt mari căci au deja în palmares două titluri europene și un bronz mondial.

La masculin îi avem pe Florin Lehaci și Florin Arteni, care au avut rezultate bune anul acesta – vicecampioni europeni la dublu rame la Szeged.

Urmează apoi categoria ușoară: Ionela Cozmiuc și Gianina Van Groningen la proba de dublu vâsle. Fetele se află deja la a treia ediție a Jocurile Olimpice.

Trecem și la patru rame feminin, unde Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereş vor concura. Echipajul cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene de Canotaj de anul acesta și au șanse să vină acasă cu o medalie.

La scrimă, Mălina Călugăreanu, singura de altfel din lotul României care participă la floretă feminin – individual. O va înfunta pe japoneza Ueno Yuka.

La polo pe apă echipa României dă piept cu cea a Greciei. Acesta este și singurul singurul joc de echipă cu care ne-am calificat Jocurile Olimpice.

Și să nu uităm, probabil cel mai mediatizat eveniment al zilei este proba de înot, unde David Popovici va intra în bazin și va concura la proba de 200 m liber. Sportivul pornește ca mare favorit al competiției.

Să nu uităm nici de Rebecca Diaconescu care are șanse să obține o medalie. Românca a scos cel mai scurt timp din istoria Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m de la Otopeni.

Exit mobile version