Jocurile Olimpice, canotaj: Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă aduc încă o medalie olimpică de argint. „Abia pe podium am realizat că am obținut o medalie”

  • Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au câștigat joi medaliile de argint în finala probei, la Jocurile Olimpice.
  • Pe locul 3 s-a clasat echipajul Danemarcei.

UPDATE 11:55. Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au vorbit, în direct la Aleph News, despre performanța lor de la Jocurile Olimpice.

Am muncit mult pentru medalie. Și acest ciclu olimpic nu a fost unul normal, prelungit cu un an, însă cu tot acest greu am reușit să ne îndeplinim visul”, spune Marius Cozmiuc.

Pe moment nu prea realizezi ce se întâmplă… vezi pe televizorul de la finish pe ce loc ai terminat, însă pe moment nu realizezi. Pe podium mi-am dat seama că am obținut o medalie olimpică”, a declarat Ciprian Tudosă la Aleph News.


Echipajul României de dublu rame masculin, alcătuit din Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, au câștigat joi medaliile de argint în finala probei, la Jocurile Olimpice, trecând linia de sosire cu timpul de 6:16.58, fiind învinși de echipajul Croației.

Românii au pornit strategic mai încet, la punctul de control de la 500 de metri aceștia fiind pe locul 5, ca după alți 500 de metri să urce pe 4.

Cozmiuc și Tudosă au ridicat ritmul în a doua jumătate a cursei, începând urmărirea echipajului Croației, care au condus finala de la un capăt la altul.

La punctul de control de la 1.500 bătălia rămăsese să se dea între România și Croația, barca daneză fiind în urmă cu aproape 4 secunde.

Cozmiuc și Tudosă nu au reușit din păcate să prindă din urmă barca croată, terminând la doar 1.29 secunde în urma acesteia, cu timpul de 6:15.58.

Pe locul 3 s-a clasat echipajul Danemarcei.

Cei doi câștigă a treia medalie de la canotaj pentru România la Tokyo 2020, după cele de aur la dublu vâsle feminin, argint la patru rame masculin, cărora li se adaugă cea de argint la spadă.