• Jocurile Olimpice (JO) din Japonia sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august
  • Competiția va fi organizată deși Tokyo va fi în stare de urgenţă până pe 31 mai
  • Cel puţin 75% din locatarii din satul olimpic vor fi vaccinaţi pentru Jocurile Olimpice

După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%. Aşa spune John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de anul acesta.

Sfatul pe care l-am primit din partea OMS şi toate celelalte sfaturi ştiinţifice şi medicale pe care le-am primit arată că toate măsurile pe care le-am subliniat în regulament şi în versiunea actuală a acestuia. Toate măsurile pe care le luăm sunt satisfăcătoare şi vor asigura desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimipice din punct de vedere sanitar indiferent că va fi stare de urgenţă sau nu”, a declarat John Coates.

Dar japonezii tot nu vor să audă de Jocuri Olimpice în vară. Yukio este directorul unui spital din Osaka şi a povestit despre lupta pe care a dus-o mama lui împotriva COVID-19. Acesta a subliniat cât de periculoasă e situaţia din Japonia în perspectiva Jocurilor Olimpice.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Mi-am pierdut mama iubită care trăia în Osaka din cauza COVID-19. Infectivitatea tulpinii mutante e atât de periculoasă încât chiar şi dacă te protejezi, tot ai putea ajunge să fii infectat, din păcate”, susţine Yukio Nishiguchi, directorul siptalului Juso din Osaka.