• Reprezentativa olimpică de fotbal a României a fost învinsă categoric, duminică, de echipa similară a Coreei de Sud, cu scorul de 4-0.
  • România a jucat în 10 oameni din minutul 45, după eliminarea lui Ion Gheorghe, pentru cumul de cartonaşe.

Naţionala olimpică a României a fost dominată pe întreaga durată a meciului, tricolorii ajungând sporadic în faţa porţii adverse, dar fără să producă situaţii clare de gol.

Portarul Aioani a avut mai multe intervenţii salvatoare, în faţa atacanţilor asiatici, parând în două rânduri chiar din situaţie de unu la unu.

Coreenii au deschis scorul în minutul 27, când Marius Marin a introdus spectaculos mingea în proprie poartă, după o centrare venită în spatele liniei defensive.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În minutul 45, Ion Gheorghe a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. Ambele cartonaşe galbene au fost evitabile, Ion Gheorghe fiind penalizat pentru proteste şi pentru o lovitură cu cotul.

Coreenii au dominat şi după pauză, tricolorii având mari dificultăţi în a trece dincolo de jumătatea terenului.

Golul doi al asiaticilor a fost cât o jumătate de autogol, şutul lui Dong-Gyeong Lee din afara careului fiind deviat de Ciobanu, în proprie poartă, Aioanii fiind prins neputincios pe picior greşit.

În minutul 83, Grigore a avut o intervenţie neglijentă în careu şi Coreea de Sud a primit un penalty, transformat de Kang-In Lee.

În minutele suplimentare de joc, defensiva Românie a fost inexistentă la o pătrudere, acelaşi Kang-In Lee închizând tabela, pentru 4-0.

În cealaltă partidă din grupă, Honduras a învins Noua Zeeladă, cu 3-2, astfel toate cele patru echipe au acum câte 3 puncte, clasamentul fiind condus de Coreea de Sud, urmată de Honduras, pe doi, Noua Zeelandă, pe trei, şi România pe 4.

Pentru tricolori urmează partida cu Noua Zeelandă, miercuri de la ora 11:30, ora României.