• Evenimentul paralimpic este dedicat militarilor răniți.
  • Jocurile “Invictus” au fost create de printul Harry.
  • Organizatorii intenționează să introducă și sporturile de iarnă adaptate, pentru următoarele ediții.

Jocurile Invictus, un eveniment sportiv paralimpic pentru soldații care au suferit răni fizice sau psihice în timp ce își serveau țările în zonele de război, sunt găzduite anul acesta de Germania. Evenimentul a fost fondat, în urma cu 9 ani, de printul Harry. „Invictus” este cuvântul latin pentru neînvins.

Primele jocuri Invictus au avut loc la Londra în 2014, la doi ani după ce capitala a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Prințul Harry a declarat că obiectivul evenimentului este demonstrarea importanței sportului în recuperare cât și în reabilitării, dar și prezentarea vieții dincolo de dizabilități.

Cea de-a șasea ediția jocurilor Invictus este găzduită de Germania, iar organizatorii speră să atragă aproximativ 100.000 de spectatori la evenimentul care se care se desfășoară până pe 16 septembrie.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Organizatorii se așteaptă la aproximativ 550 de sportivi din 51 de țări care vor concura la Dusseldorf. Israel și Columbia participă pentru prima dată, iar Ucraina va trimite 24 de sportivi.

Printre sporturile reprezentate este numără tir cu arcul, atletism, canotaj, ciclism, înot sau baschetul în scaunul cu rotile. Potrivit fundației Invictus, aceste jocuri oferă sprijin personalului militar rănit și bolnav.
Organizatorii intenționează să introducă și sporturile de iarnă adaptate, pentru următoarele ediții.

Citește și