• Bellingham a negat că a vizat adversarii, spunând că a fost o glumă internă către prieteni, dar UEFA analizează o „potențială încălcare a regulilor de bază de conduită decentă”.
  • Dacă e găsit vinovat, Bellingham s-ar putea confrunta cu o suspendare, o amendă sau ambele, bazându-se pe precedentul unor cazuri similare ale lui Cristiano Ronaldo și Diego Simeone, care au primit doar amenzi.
  • Anglia a câștigat meciul cu 2-1 după prelungiri și se va întâlni în sferturile de finală cu Elveția.

UEFA îl anchetează pe mijlocașul Angliei, Jude Bellingham, pentru un gest pe care l-a făcut după egalarea târzie cu Slovacia în meciul de duminică, în optimile de finală de la EURO 2024. Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că analizează o „potențială încălcare” a „regulilor de bază de conduită decentă” de către Bellingham, scrie BBC Sport.

Bellingham a fost văzut făcând un gest de apucare a picioarelor către banca slovacă după ce a marcat o lovitură deasupra capului în timpul opririi. Jucătorul lui Real Madrid a negat că vizează adversarii Angliei, spunând pe rețelele de socializare că este o glumă interioară îndreptată către niște prieteni apropiați.

Dacă se constată că a încălcat regulile, tânărul de 21 de ani s-ar putea confrunta cu o suspendare, o amendă sau ambele.

Recomandări

BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE
„SPRING" ÎN PLINĂ VARĂ
ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
BALDWIN SCAPĂ DE ÎNCHISOARE
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM

Regula în cauză este articolul 11 ​​2b, care impune oricărei persoane supuse reglementărilor Uefa să respecte „principiile de conduită etică, loialitate, integritate și sportivitate”.

Oricine a cărui conduită este „insultă sau încalcă în alt mod regulile de bază de conduită decentă” ar putea fi în încălcare.

Anglia a câștigat cu 2-1 după prelungiri pentru a stabili sâmbătă o întâlnire în sferturile de finală cu Elveția.

Răspunzând incidentului de pe rețelele de socializare, Bellingham a spus că a fost „Un gest în spirit de glumă față de niște prieteni apropiați care au fost la meci”.

„Nimic decât respect pentru felul în care a jucat echipa Slovaciei în această seară”.

Cristiano Ronaldo a fost amendat, dar a evitat o interdicție pentru că a făcut un gest similar în timp ce a sărbători un gol pentru Juventus împotriva lui Atletico Madrid în meciul din 2019 din 2019 din Liga Campionilor.

Şeful lui Atletico, Diego Simeone, a fost amendat şi pentru că a făcut gestul în prima manşă.

„Bellingham și FA se confruntă cu o așteptare nervoasă”

Jude Bellingham și Gareth Southgate se confruntă acum cu o așteptare nervoasă, în timp ce inspectorul Uefa decide dacă îl acuză pe jucător. Mi s-a spus că investigația ar putea dura câteva zile.

Deci la ce pedeapsă s-ar putea uita, dacă ar fi acuzat și apoi găsit vinovat?

În ceea ce privește precedentul, în februarie Cristiano Ronaldo a fost suspendat pentru un meci din Saudi Pro League după ce a făcut un gest obscen față de mulțime în timpul unui meci.

Cu toate acestea, superstarul portughez și șeful lui Atletico Madrid Diego Simeone au fost doar amendați de Uefa după ce și-au făcut semne către picioare în incidente separate în 2019.

Se înțelege că o amendă este mai probabilă decât o suspendare în cazul lui Bellingham, dar multe vor depinde de explicația lui și de modul în care echipa Slovaciei a privit incidentul.

Citește și