• Judecătorul care a audiat contestația lui Novak Djokovic la un ordin al guvernului australian prin care i s-a revocat viza de intrare a anulat în mod radical decizia.
  • Judecătorul Anthony Kelly a ordonat eliberarea din detenție a lui Djokovic și a cerut guvernului să îi plătească cheltuielile de judecată.
  • Jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani a zburat la Melbourne săptămâna trecută, în speranța că își va apăra titlul de la Australian Open.

Judecătorul care a audiat contestația lui Novak Djokovic la un ordin al guvernului australian prin care i s-a revocat viza de intrare a anulat în mod radical decizia, informează BBC.

Judecătorul Anthony Kelly a ordonat eliberarea din detenție a lui Djokovic și a cerut guvernului să îi plătească cheltuielile de judecată.

Jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani a zburat la Melbourne săptămâna trecută, în speranța că își va apăra titlul de la Australian Open. Dar ministrul imigrației, Alex Hawke, ar putea totuși să-i anuleze viza pe noi motive.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Guvernul a recunoscut în instanță că Djokovic nu a avut suficient timp să răspundă în urma notificării de anulare a vizei sale.

Jucătorului i s-a spus că va avea timp până la ora locală 08:30, joia trecută, pentru a face comentarii cu privire la anularea vizei, în conformitate cu secțiunea 116 din Legea australiană privind migrația, dar forțele de frontieră au luat decizia finală la scurt timp după ora 07:40.

Judecătorul a declarat că Djokovic ar fi putut avea mai mult timp pentru a face observații cu privire la motivele pentru care viza sa nu ar trebui să fie retrasă dacă autoritățile ar fi respectat ora inițială.

Audierea în instanţă a lui Novak Djokovic este încă în desfăşurare, dar acesta a fost eliberat tempora din detenţie. Urmează a fi luată hotărâre privind soarta vizei sale şi şansa de a-şi apăra titlul de la Australian Open.