• Kym lucrează pentru Formula 1 de 4 ani, timp în care a vizitat 28 de țări.
  • Partea mai puțin plăcută e că trebuie să stea departe de casă și câte 9 luni.
  • Anul acesta Kym Illman va participa la 22 de curse de Formula 1.

Ți-ar plăcea să te întâlnești pe pista de Formula1 cu Max Verstappen sau cu Lewis Hamilton? Dar să vezi fiecare cursă de aproape? Kym Illman este foto-jurnalist pentru Formula1 din Australia și de 4 ani este în centrul acțiunii. Pandemia l-a obligat să ia o pauza de un an, însă anul acesta participă la 22 de curse de Formula 1.

Cu siguranță te simți viu când o mașină trece pe lângă tine, este terifiant. Este o atmosferă electrifiantă. Ai 5.000 de oameni care aleargă dintr-o parte în alta, sunt mașini care vin și pleacă. Trebuie să ai grijă să nu te accidentezi. Și știi că ai cam 12 minute să faci cite poze poți, este copleșitor”, spune Kym Illman.

Kym este căsătorit și are un băiat. Partea mai puțin plăcută a acestei meserii este faptul că lipsește mult de acasă. De exemplu, anul acesta va sta departe de Australia 9 luni.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Kym Illman F1 (@kymillman)

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În mod normal, într-un sezon normal, dacă era o pauza de 2 săptămâni mă duceam înapoi în Australia. Sunt zboruri lungi, dar măcar ajungeam acasă. Anula cesta nu e posibil, pentru că avem carantină 2 săptămâni în hotel și nu merită să merg acasă. Dar,da, mi-e dor de familia mea și de haine. Am un număr limitat tricouri si blugi”, afirmă Kym Illman.

Cu toate astea, Kym spune că soția lui l-a încurajat să meargă, mai ales după un an atât de greu. În 4 ani Kym a reușit să ajungă cel mai urmărit jurnalist de Formula1 de pe Instagram.

„Postez de pe pistă cam de12-15 ori pe zi diverse lucruri, ca un ziar foarte dinamic. Pozele cu mașini nu merg. Vor să vadă oameni, emoție, vor să știe ce se întâmplă în spatele scenei. Sunt puțini oameni în Formula1 care au făcut asta și am zis să fiu eu cel care face asta”, a spus sursa citată.

Și dacă tot vorbim de poze, Kym îți spune care e preferata lui.

„Este Daniel Ricciardo în timp ce se apropie de linia de plecare 2019, în Hockenheim. Nu știu dacă voi reuși să mai prind poza aia vreodată. Ploua, roțile se învârt și aruncă apă. Mațina vine înspre mine, Verstappen este în spate și se vede o grămadă de lume”, conchide Illman.