• Lamborghini a lansat supercarul de colecție Essenza SCV12, ediție limitată la 40 de unități.
  • Modelul nu poate fi condus pe drumurile publice.
  • Are un motor de 6.3 litri, V12, care produce 818 cai putere și tracțiune pe spate.

Lamborghini a lansat recent un nou supercar, Essenza SCV12, pe care, din păcate, nu îl poți conduce pe drumurile publice, relatează CNN.

Doar 40 de unități vor ieși din fabrică, însă pasionații de automobile puternice nu au așteptat și au semnat deja contractul de vânzare-cumpărare pentru majoritatea dintre ele.

Producătorul auto îți promite că va păstra supercarul într-un garaj special amenejat, iar tu vei avea acces la camere video dacă ți se face dor de el și vrei să-l vezi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când vei vrea să-l conduci, Lamborghini îți va pune la dispoziție un circuit și un instructor de curse auto care să fie alături de tine pentru a-ți îmbunătăți experiența.

Inginerul Șef a declarat că „Mașina aceasta este ca un pașaport special care-ți permite să pătrunzi în universul exclusivist Lamborghini”.

Lamborghini Essenza SCV12, detalii tehnice

Supercarul este echipat cu un motor cu 12 cilindri în V, iar capacitatea sa este de 6.3 litri. Inginerul îți mai spune că este „aspirat natural”, adică nu dispune de turbochargere sau superchargere care să pompeze aer în motor pentru a spori puterea acestuia.

Și dacă vei decide să-ți cumperi unul, află că sub capota lui te așteaptă 818 cai putere.

Essenza SCV12 dispune de un sistem de tracțiune spate, spre deosebire de majoritatea unităților Lamborghini care au tracțiune AWD (pe toate cele patru roți).

Prețul nu a fost făcut public pentru Essenza SCV12, dar Inginerul Șef declară că ar putea ajunge undeva la 1.9 milioane de dolari.