• James a primit titlul în special pentru implicarea sa în problemele sociale ale americanilor de culoare
  • James a înființat organizația nonprofit More Than a Vote (Mai mult decât un vot)
  • Organizația înființată de baschetbalistul american a colaborat cu o altă fundație împreună cu care au recrutat peste 40.000 de agenți electorali la nivel național

Baschetbalistul american LeBron James, campion anul acesta cu Los Angeles Lakers, a fost desemnat sportivul anului 2020 de către revista americană Time.

James a primit titlul în special pentru implicarea sa în problemele sociale ale americanilor de culoare.

More Than a Vote e asociația înființată de el și care a contribuit esențial la rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din SUA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Conform Time, James a primit această distincție nu numai pentru realizările sale sportive, cât mai ales pentru implicarea sa în problemele sociale ale cetățenilor americani de culoare.

Anul acesta, în luna iunie, James a înființat organizația nonprofit More Than a Vote (Mai mult decât un vot) prin intermediul căreia a militat pentru apărarea dreptului la vot al americanilor de culoare, dar și pentru motivarea acestora de a insista să îl exercite în mod masiv.

El a atras de partea sa mai mulți sportivi celebri și personalități de culoare din sportul american.

Printre acești s-a numărat și baschetbalistul Draymond Green, de la Golden State Warriors, care până în acel moment a promovat neparticiparea la vot, ca formă de protest.

Inițiativei lui James i s-au alăturat în doar două luni peste 50 de sportivi, artiști și alte celebrități, care au subscris demersului ca membri fondatori.

Organizația înființată de baschetbalistul american a colaborat cu o altă fundație împreună cu care au recrutat peste 40.000 de agenți electorali la nivel național și mai ales în orașe precum Atlanta, Milwaukee, Detroit și Philadelphia, cele care au contribuit decisiv la câștigarea alegerilor de către Joe Biden în state cheie.

El și-a promovat inițiativa și în rândul celor peste 48 de milioane de urmăritori de pe Twitter.

LeBron James a câştigat în sezonul trecut cu LA lakers al patrulea titlu NBA din carieră din zece finale jucate cu trei echipe diferite.