Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea sportivă a anului 2020

Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea sportivă a anului 2020 Sursa: Profimedia
  • Pilotul l-a depășit pe Michael Schumacher la numărul de curse câștigate și l-a egalat la titlurile de campion în F1
  • Lewis Hamilton deține șapte titluri mondiale
  • Este a doua oară când Hamilton este încoronat cu titlul de Personalitatea Sportivă a Anului, el câștigând premiul pentru prima dată în 2014

Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea sportivă a anului 2020 de către BBC, după ce pilotul l-a depășit pe Michael Schumacher la numărul de curse câștigate și l-a egalat la titlurile de campion în F1.

BBC Sports a decernat, în noaptea de duminică spre luni, superlativele anului în sportul britanic, iar titlul de Personalitate Sportivă a anului 2020 i-a fost atribuit pilotului de Formula 1, Lewis Hamilton, care, în 2020, l-a depășit pe Michael Schumacher la numărul de curse câștigate și l-a egalat la titlurile de campion în F1.

Lewis Hamilton e unul dintre cei mai mari piloți ai F1 din toate timpurile, deținând șapte titluri mondiale.

El a depășit, de asemenea, un alt record deținut de Schumacher, cumulând un total de 91 de victorii.

În urma unui votului, căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a terminat pe locul doi, în timp ce jockey-ul Hollie Doyle este pe locul 3.

Boxerul Tyson Fury, jucătorul britanic de cricket Stuart Broad și Ronnie O’Sullivan au fost de asemenea printre nominalizați.

„Vreau să-i felicit pe toți cei nominalizați. Sunt atât de mândru de ceea ce am realizat și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Nu mă așteptam la asta, ținând cont că toți pretendenții aveau șanse mari”, a spus Hamilton pentru BBC Sports.

Aceasta este a doua oară când Hamilton este încoronat cu titlul de Personalitatea Sportivă a Anului, el câștigând premiul pentru prima dată în 2014. Pilotul britanic s-a clasat de alte patru ori pe locul secund, cel mai recent în 2019.