Liber la meciuri în România. Ce reguli va trebui să respecți de acum înainte dacă vrei să mergi în tribune

Liber la meciuri în România. Ce reguli va trebui să respecți de acum înainte dacă vrei să mergi în tribune Sursa Foto: Profimedia
  • Vineri, 12 iulie, se va relua Liga 1, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani.
  • Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat că vrea ca stadionul să fie umplut până la 10% din capacitatea arenei.
  • Burleanu a spus că nu vor exista depunctări dacă un club nu respectă protocolul medical, ci amenzi.

„Vă daţi seama ce plictiseală o să fie la meciurile din Liga 1 fără spectatori”, a spus, pentru Mediafax, Ilie Năstase.

Lucrurile s-ar putea schimba, dar nu din acest weekend, atunci când se va relua fotbalul în România. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a spus că se lucrează la stabilirea unui protocol pentru ca suporterii să vină cât mai repede la stadioane.

Liga 1 se va relua vineri, 12 iunie, iar primul meci va fi Universitatea Craiova – FC Botoşani. Burleanu a punctat că nu vor exista depunctări, în cazul în care un club nu va respecta protocolul medical stabilit. Cluburile vor fi amendate.

„Ne dorim să vedem mai devreme de 22 iulie (n.red. – finala Cupei României) spectatori în tribune. Unul dintre obiectivele noastre este să putem să permitem accesul până în 10% al spectatorilor pe stadioane la meciurile de fotbal din România, în primă fază la meciurile din Liga I şi apoi la cele din Liga a II-a.

Federaţia nu susţine ca 500 de spectatori să meargă pe stadion, ci până la 10% din capacitatea stadionului. La fiecare loc ocupat, vor fi 12 locuri lăsate libere, biletul nu va mai putea fi achiziţionat de la stadion, ci online. Şi partea de mâncare şi de băuturi de la stadion este foarte bine reglementată”, a spus Răzvan Burleanu, care a participat marţi, 9 iunie, la o întâlnire cu reprezentanţii LPF, dar şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Sănătăţii şi INSP.