• FRF a decis ca Liga 1 să aibă 16 echipe în sezonul următor
  • Dinamo se salvează de la retrogradare
  • Primul loc din playout poate juca în Europa League

Federaţia Română de Fotbal a decis ca Liga 1 să treacă la formatul cu 16 echipe pentru sezonul 2020-2021. Primelor 13 clasate din sezonul actual li se vor alătura FC Argeş, UTA şi câştigătoarea barajului dintre Chindia şi Mioveni.

Fanii lui Dinamo pot răsufla uşuraţi. Gruparea din Ştefan cel Mare e salvată de la retrogradare în urma deciziei adoptate de FRF.

În ceea ce priveşte schimbările competiţionale, campionatul regulat va avea 30 de etape, în care echipele vor juca tur-retur. Primele şase echipe vor merge în playoff, iar ultimele zece vor juca în playout, unde meciurile se vor juca într-o singură manşă. Mai mult, echipa care termină pe primul loc în playout va avea şi o şansă la cupele europene. Va disputa un meci de baraj cu echipa care ocupă ultimul loc european din playoff.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„În ceea ce priveşte sezonul competiţional 2020-2021, astăzi s-a decis creşterea numărului de echipe de la 14 la 16. Acest lucru presupune că nicio echipă nu va retrograda direct din Liga 1”, a spus Burleanu, într-o declarație de presă.