Liga 1 poate să fie întreruptă din cauza coronavirusului. Alexandru Păun de la CFR Cluj e cel mai recent caz de COVID-19

Sursă foto: Profimedia
  • Alexandru Păun (CFR Cluj), diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a fost internat la Spitalul „Victor Babeş”
  • Universitatea Craiova, Dinamo şi Poli Iaşi cer întreruperea campionatului
  • Azi, de la ora 19:30, se joacă FC Botoşani – Universitatea Craiova

Cazurile de coronavirus se înmulţesc în Liga 1, iar Craiova, Dinamo şi Poli Iaşi cer îngheţarea campionatului. Derby-ul FCSB-CFR Cluj, programat sâmbătă seară, a fost anulat, după ce Alexandru Păun a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus. Păun este acum internat la Spitalul „Victor Babeş”. Duminică dimineaţă, tot lotul CFR-ului, aflat în carantină la Mogoşoaia, a fost testat pentru coronavirus. Rezultatele vor apărea cel târziu luni. În cazul în care nu vor fi şi alte infectări la CFR, LPF notează că meciul cu FCSB s-ar putea juca pe 28 sau 29 iulie.

În această seară, de la ora 19:30, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu FC Botoşani. Craiova este lider în Liga 1, cu un punct peste locul doi, ocupat de CFR Cluj. Craiova se numără printre echipele care au cerut oprirea campionatului. Dinamo este cap de listă în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus. 10 jucători au fost infectaţi. Dinamo are 3 meciuri în minus în play-out.

Scenariul cu întreruperea campionatului ar salva echipele din zona retrogradării. Dinamo, Chindia şi Poli Iaşi ar juca şi în sezonul următor în Liga 1. În plus, din Liga 2 ar urma să promoveze două sau patru echipe, variantă pe care o aplaudă şi Mircea Lucescu.

„Am intra în rândul campionatelor importante ale Europei. Ţările mari, cum e România, joacă în campionat (n.red. – cu 18 echipe). Ar trebui să revină pentru că din punct de vedere financiar şi al infrastructurii s-au pus la punct oraşele.

Cred că România poate să-şi permită în momentul de faţă să aibă 18 echipe în prima divizie. Toţi cei implicaţi şi care au responsabilităţi în lumea fotbalului să se strângă şi să decidă cum e mai bine pentru fotbalul românesc”, a spus Mircea Lucescu, pentru Mediafax.