Liga 1 revine. Președintele FRF a anunțat că meciurile oficiale vor fi reluate în România pe 13 iunie

Sursă foto: Mediafax
  • Răzvan Burleanu e încrezător și anunță că Liga 1 va reveni pe 13 iunie
  • Președintele FRF spune că jucătorii se vor putea antrena din nou în grup pe 1 iunie. Momentan, echipele respectă un protocol strict, cu pregătire în grupuri mici
  • Campionatul a fost supendat pe 10 martie, din cauza pandemiei de coronavirus

România se înscrie şi ea pe lista ţărilor care vor relua fotbalul, după suspendarea competiţiilor sportive din cauza epidemiei de coronavirus. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat vineri, 22 mai, în cadrul unei videoconferinţe, ReStart Sport Summit, că toate lucrurile merg conform planului şi că pe 13 iunie vom putea urmări din nou meciuri de fotbal.

Preşedintele FRF a precizat însă că nu se vor relua eşaloanele în acelaşi timp pentru că nu toate echipele au reuşit să înceapă de la data de 15 mai protocolul recomandat de autorităţile din România.

„Prin reluarea fotbalului aducem vieţii noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitivă.

În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cluburile din Liga I şi o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, în faza reluării antrenamentelor în care suntem astăzi, aşteptând permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective, cu toţi jucătorii, apoi meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, bineînţeles menţionez, fără spectatori, în primă fază”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu i-a liniştit pe iubitorii fotbalului. Meciurile se vor juca fără spectatori doar pentru o perioadă. Preşedintele FRF speră ca fanii să poată merge pe stadioane în viitorul apropiat.

Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă, ceea ce înseamnă că este doar o soluţie pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului”, a explicat președintele FRF.