• Ionuț Stroe anunță care sunt sporturile care se vor relua începând cu 15 mai.
  • Ministrul Sportului a precizat că situaţia activităţilor sportive va fi evaluată şi actualizată din două în două săptămâni.
  • Cluburile trebuie să testeze de trei ori jucătorii, la începutul carantinei, în ziua a 7-a şi în ziua a 14-a., explică acesta.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe îți spune care sunt sporturile care se vor relua începând cu 15 mai. În plus, acesta a precizat că situaţia activităţilor sportive va fi evaluată şi actualizată din două în două săptămâni.

Totodată, Ionuţ Stroe a punctat că este vorba doar despre întoarcerea la antrenamente individuale, în aer liber și nu despre reînceperea competiţiilor. Sporturile în sală, cele de contact sau în grup nu vor porni pentru că reprezintă un risc major de îmbolnăvire a sportivilor şi a tuturor celor implicaţi. 

Lista sporturilor care se vor relua începând cu 15 mai

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

„Aeronautica, alpinism, atletism, probe de alergare, aruncare a ciocanului, suliţei, discului, greutăţi, automobilism, caiac, canotaj, ciclism, echitaţie, golf, motociclism, tenis proba de simplu, yachting, windsurfing, bărci cu vele si pregătirea fizică generală, precum exerciţii în aer liber, individual”. 

În ceea ce priveşte fotbalul, Ministrul Sportului a precizat că a studiat cel puţin 10 modele ale ţărilor din Europa. Cluburile trebuie să testeze de trei ori jucătorii, la începutul carantinei, în ziua a 7-a şi în ziua a 14-a. În plus, Ionuţ Stroe a spus că la finalul carantinei de 14 zile, jucătorii trebuie să rămână în continuare în cantonament la baza sportivă a cluburilor. 

UEFA a cerut tuturor federaţiilor naţionale ca până la data de 25 de mai să anunţe dacă vor relua sau nu competiţiile. 

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului:„Cred că sportul poate fi reluat, dar hai să avem răbdare. Nu poate UEFA să condiţioneze un Guvern, dar cred că până la data de 25 mai vom ştii dacă vom putea relua competiţiile”.

Sursa foto: Profimedia