• Câștigătorii Cupei Mondiale a au fost întâmpinați de mii de fani în Buenos Aires – în ciuda faptului că au ajuns acasă la ora locală 2 dimineața.
  • Guvernul din Argentina a autorizat o mare „adunare populară” , la eveniment urmând să participe peste un milion de persoane.
  • În Argentina a fost declarată zi liberă, doar instituțiile statului și băncile urmând să lucreze până la ora locală 12:00.

Lionel Messi a readus Cupa Mondială la Buenos Aires, unde mii de suporteri au așteptat toată noaptea să se înghesuie pe străzi pentru revenirea după succesul din Qatar.

Câștigătorii Cupei Mondiale au fost întâmpinați de mii de fani în Buenos Aires – în ciuda faptului că au ajuns acasă la ora locală 2 dimineața.

Echipa lui Lionel Scaloni s-a întors în capitală cu un zbor de la Roma, iar petrecerea a continuat la bord. Când au aterizat pe Aeroportul Internațional Ezeiza, au fost așteptați de presa națională și de o mulțime de oameni înghesuiți înainte de o paradă a victoriei planificată mai târziu în cursul zilei.

FOTO – Instagram

Triumful din finala Cupei Mondiale în fața Franței la penalty-uri, după o remiză de 3-3, a depășit acum 35 de ore. Dar sărbătorile din Argentina nu dau semne de încetinire, imaginile de la Buenos Aires subliniind natura pasională a suporterilor echipei, potrivit Mirror co uk.

Argentina, campioană în trei rânduri: 1978, 1986 și 2022

Așa cum era de așteptat, la aterizarea la Buenos Aires primul care a ieșit din avion a fost Lionel Messi, cel care avea în mâini trofeul Cupei Mondiale de fotbal.

Guvernul din Argentina a autorizat o mare „adunare populară” , la eveniment urmând să participe peste un milion de persoane (așa cum s-a întâmplat și imediat după ce Messi și compania au triumfat împotriva Franței).

Marea sărbătoare alături de fani va avea însă loc marți, conform oficialilor argentinieni.

Cu această ocazie, în Argentina a fost declarată zi liberă, doar instituțiile statului și băncile urmând să lucreze până la ora locală 12:00.

Locul central pentru distracție va fi la Obelisc, în Buenos Aires.

De-a lungul participărilor la CM de fotbal, Argentina a reușită să iasă campioană în trei rânduri: 1978, 1986 și 2022.