• Atacantul şi-a adăugat distincţia din acest an la trofeele din 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi 2019, după ce în iulie anul trecut a câştigat pentru prima dată Copa America cu ţara sa.
  • „Este incredibil să fiu din nou aici. În urmă cu doi ani am crezut că este ultima oară. Câştigarea Copa America a fost esenţială”, a declarat Messi la Theatre du Chatelet din Paris.
  • „Este un an special pentru mine, cu acest titlu de la Copa America. A însemnat foarte mult să câştig pe stadionul Maracana şi am fost foarte fericit să sărbătoresc alături de oamenii din Argentina.
  • Nu ştiu dacă este cel mai bun an din viaţa mea, am avut o carieră lungă, dar a fost unul special cu acest titlu cu Argentina, după momentele grele şi criticile primite.”

Argentinianul Lionel Messi a câştigat luni, pentru a şaptea oară Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător din lume, depăşindu-i pe Robert Lewandowski şi Jorginho. Messi este primul jucător din istoria PSG care câştigă acest trofeu. Chipul său a fost proiectat pe faţada clădirii Palais de Chaillot.

Atacantul şi-a adăugat distincţia din acest an la trofeele din 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi 2019, după ce în iulie anul trecut a câştigat pentru prima dată Copa America cu ţara sa.

„Este incredibil să fiu din nou aici. În urmă cu doi ani am crezut că este ultima oară. Câştigarea Copa America a fost esenţială”, a declarat Messi la Theatre du Chatelet din Paris.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Este un an special pentru mine, cu acest titlu de la Copa America. A însemnat foarte mult să câştig pe stadionul Maracana şi am fost foarte fericit să sărbătoresc alături de oamenii din Argentina.

Nu ştiu dacă este cel mai bun an din viaţa mea, am avut o carieră lungă, dar a fost unul special cu acest titlu cu Argentina, după momentele grele şi criticile primite.”

Messi, care s-a alăturat lui Paris Saint Germain liber de contract, de la Barcelona, după ce a terminat ca cel mai bun marcator din La Liga cu clubul spaniol, a primit din partea juriului 613 puncte, fiind urmat de Lewandowski, de la Bayern Munchen, desemnat luni cel mai bun atacant, care a obţinut 580.

Primul jucător PSG care câștigă un balon de aur

Jorginho, care a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi Campionatul European cu Italia, a încheiat pe locul al treilea, cu 460 de puncte, în faţa francezilor Karim Benzema şi Ngolo Kante, pe locurile patru, respectiv cinci.

Câştigător al celui de-al şaptelea Balon de Aur, Lionel Messi a fost celebrat prin afişarea imaginii sale pe faţada clădirii Palais de Chaillot, care dă spre Turnul Eiffel.

Argentinianul este primul jucător din istoria PSG care câştigă acest trofeu şi al doilea din istorie care joacă pentru un club francez.

Singurul fotbalist câştigător al Balonului de Aur care a evoluat în campionatul francez este Jean-Pierre Papin, încoronat în urmă cu 30 de ani, pe când evolua în tricoul lui Olympique Marseille, în 1991.

Argentinianul nu şi-a ascuns emoţia când a primit acest nou trofeu din mâinile prietenului şi fostului său coechipier de la Barcelona, Luis Suarez.