• Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă.
  • El a încasat 130 de milioane de dolari între mai 2021 și mai 2022, potrivit Forbes.
  • Iată cum cheltuiește acești bani.

Potrivit Forbes, Messi a încasat anul trecut pe teren suma uimitoare de 75 de milioane de dolari, mai mult decât orice alt sportiv de pe planetă. Numai salariul său de la Paris Saint-Germain valorează 35 de milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă că el câștigă 738.000 de dolari pe săptămână, sau 105.000 de dolari pe zi, ori 8.790 de dolari pe oră.

De asemenea, argentinianul a încasat și o sumă frumușică de 25 de milioane de dolari pentru a se alătura echipei franceze în vara anului trecut, informează Evening Standard. Câștigurile lui Messi în afara terenului, de 55 de milioane de dolari în ultimul an, pot fi depășite doar de către Roger Federer, o emblemă a tenisului, și LeBron James, superstarul NBA.

Pe lângă un parteneriat de 20 de milioane de dolari pe an cu platforma de criptomonede fan token” Socios, portofoliul de sponsorizări al lui Messi, în vârstă de 35 de ani, include contracte cu Adidas, Budweiser și PepsiCo. În luna iunie a anului trecut, el a devenit, de asemenea, primul ambasador de marcă al sportivilor de la Hard Rock International.

Recomandări

DEZASTRU BUGETAR LA PATRU LUNI DIN 2024
CINE IA LOCUL 2
GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE

Averea sa netă este de 600 de milioane de dolari, o sumă impresionantă

Potrivit Forbes, Messi a câștigat 1,15 miliarde de dolari de-a lungul carierei sale pe teren și în afara lui. Doar trei sportivi activi în prezent – LeBron James, Cristiano Ronaldo și Tiger Woods – au câștigat vreodată mai mult. Doar alți doi sportivi în activitate – Roger Federer și Floyd Mayweather – în afară de cei menționați mai sus au depășit vreodată 1 miliard de dolari în câștiguri în carieră, potrivit Forbes.

Lui Messi îi place să își cheltuiască banii pe mașini de lux

Potrivit Goal, colecția impresionantă de mașini a lui Messi include un Pagani Zonda Tricolore de 2 milioane de dolari, un Ferrari F430 Spyder, un Dodge Charger SRT8 și un Maserati Gran Turismo. Se zvonește că argentinianul ar fi cumpărat cea mai scumpă mașină din toate timpurile, un Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti din 1957, pentru 37 de milioane de dolari în 2016. El a părut însă să nege speculațiile, prin intermediul unei postări pe Instagram în care a împărtășit o fotografie cu el ținând în mână o mașină de jucărie cu legenda: Noua mea mașină”.

El deține o serie de proprietăți uimitoare

Cea mai luxoasă dintre proprietățile lui Messi este conacul său de 7 milioane de dolari de la periferia Barcelonei. Situată în suburbia exclusivistă Castelldefels, o zonă interzisă, proprietatea include o piscină, o sală de gimnastică interioară, un teatru și un spa, precum și priveliști uimitoare ale munților catalani și ale plajei din apropiere, potrivit Architectural Digest. Există, de asemenea, un teren de fotbal unde lui Messi îi place să se distreze cu câinele său, Hulk.

Messi deține, de asemenea, o casă ecologică” având ca temă cariera sa, un conac în orașul său natal, Rosario, Argentina, și întregul etaj al unui condominiu de lux în Saint Isles Beach, Florida, pentru care a plătit 7,3 milioane de dolari în 2021, potrivit The Real Deal.

La fel și o serie de hoteluri

Din 2017, Messi deține lanțul hotelier MiM Hotels, operat de Majestic Hotel Group, care are resorturi în Ibiza, Mallorca și Barcelona. În 2021, lanțul a deschis prima sa stațiune de iarnă în inima Pirineilor, în Valea Aran. Hotelul de patru stele are 141 de camere și include un spa, o piscină interioară, un centru de fitness și servicii de ghid montan, potrivit Forbes.

Pentru a se deplasa în jurul lumii, Messi zboară cu avionul său privat de 15 milioane de dolari

Avionul privat Gulfstream V din 2004 al lui Messi, include două bucătării și băi și poate găzdui până la șaisprezece pasageri, potrivit South Morning China Post. Pe coada avionului este inscripționat numărul 10 – numărul tricoului său de pe vremea când juca la Barcelona -, iar pe treptele acestuia se află numele soției sale, Antonella și al copiilor lor.

Messi este foarte generos cu averea sa

Fundația Lionel Messi, înființată în 2007 în parteneriat cu UNICEF, ajută copiii vulnerabili din întreaga lume. În 2017, Messi a donat din banii proprii pentru a ajuta fundația să construiască săli de clasă pentru 1.600 de copii orfani de război din Siria, potrivit UNICEF, în timp ce în 2019, fundația a donat 218.000 de dolari pentru a oferi alimente și apă cetățenilor din Kenya, informează Goal.

Mă entuziasmează în fiecare zi când văd un copil zâmbind, când crede că există speranță, când văd că se simt fericiți”, se arată într-o declarație a lui Messi pe site-ul fundației.

De aceea am decis să creăm Fundația Leo Messi, iar eu voi continua să lupt pentru a-i face fericiți pe copii cu aceeași forță și dăruire de care am nevoie pentru a continua să fiu jucător de fotbal.”