• Messi: „Anul acesta am vrut să rămân şi nu am putut”
  • Messi: „Va fi o schimbare dificilă, dar trebuie să accept”
  • Messi: „Momentul debutului a fost momentul în care visul meu a devenit realitate”
  • Messi: „Clubul are o datorie foarte mare, nu se poate adânci într-o datorie şi mai mare”
  • Messi, despre negocierele cu PSG: „E o posibilitate. Nu am nimic confirmat cu nimeni”
  • Messi a adus aproape 30% din veniturile Barcelonei anual.
  • 8 din 9 tricouri vândute poartă numele lui Messi pe spate.

Era Leo Messi la Barcelona s-a sfârșit. Cel mai bun fotbalist din lume și-a luat adio de la fani și de la colegi, astăzi, într-o conferință de presă.

Leo Messi: „Nu credeam ca voi spune vreodată „La revedere”. Nu credeam că voi ajunge la momentul la care voi pleca. Trebuie să spun din nou că sunt foarte recunoscător pentru iubirea pe care mi-au arătat-o. Am făcut tot timpul ce am putu ca să fiu cel mai bun din lume și clubul Barcelona să fie cel mai bun din lume”

„E dificil să aleg un singur moment, un singur trofeu. Am trăit multe moment frumoase. Dar, poate, momentul debutului a fost momentul în care visul meu a devenit realitate. Îmi voi aminti mereu ziua când a început totul!”, a mai spus Messi.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Credeam că vom rămâne aici, în Barcelona. Timpul petrecut aici a fost minunat. Astăzi trebuie să-mi iau rămas bun de la toată lumea. După 21 de ani, plec cu soţia şi cei trei copii, catalani-argentinieni. E casa noastră. Sunt foarte recunoscător pentru tot”, a continuat Messi, cu lacrimi în ochi.

LIVE VIDEO

Messi, despre negocierele cu PSG:

„E o posibilitate. Nu am nimic confirmat cu nimeni. Când a fost făcut anunţul oficial, am primit multe telefoane, de la multe cluburi interesate. Pentru moment, nu am nimic concretizat cu nimeni, doar discuţii!”, a declarat Messi la conferinţa de presă.

„Am făcut tot ce era posibil, din punctul meu de vedere. Dar clubul nu a putut înregistra contract. Anul trecut nu am vrut să rămân şi am spus-o. Anul acesta am vrut să rămân şi nu am putut! Va fi dificil pentru familia mea, credeam că vom rămâne aici. Va fi o schimbare dificilă, dar trebuie să acceptat!”, a mai spus argentinianul.

Argentinianul a explicat de ce nu mai poate aştepta după Barcelona

„Clubul are o datorie foarte mare, nu se poate adânci într-o datorie şi mai mare. Nu am putut prelungi, Liga nu a permis înregistrarea contractului”, a mai spus Messi.

Fanii s-au strâns în afara stadionului Camp Nou

În perioada 2017-2020, de exemplu, Leo a încasat un salariu de 383, 6 milioane de euro, adică 96 de milioane de euro pe an. Însă Barcelona a câștigat de pe urma lui, din vânzare de produse, bilete sau contracte de sponsorizare peste 600 de milioane de euro, adică aproape 155 de milioane pe sezon. Rezultă o diferență colosală în favoarea clubului catalan. 236,6 milioane de euro pe toată această perioadă, aproape 60 de milioane profit pentru Barcelona pe an.

Messi a adus aproape 30% din veniturile Barcelonei anual. 8 din 9 tricouri vândute poartă numele lui Messi pe spate. Numai din tricouri clubul catalan a câștigat 20 de milioane de euro anual.