• Poliția franceză a declarat că fani cu bilete false au încercat să forțeze accesul pe stadion, dar intervenția rapidă a poliției a permis revenirea la calm.
  • Aceștia au mai spus că nu au existat incidente majore în zonele fanilor din oraș, deși 500 de persoane au fost mutate dintr-un bar din apropierea fanzonei lui Liverpool de pe Cours de Vincennes.
  • Ceremonia de deschidere a început puțin după ora 20:20 înainte ca meciul să înceapă în cele din urmă 16 minute mai târziu.

Liverpool a cerut o anchetă privind problemele inacceptabile cu care s-au confruntat fanii și care au dus la amânarea finalei Ligii Campionilor cu Real Madrid. UEFA a întârziat startul meciului cu peste 30 de minute, invocând motive de securitate.

Meciul de pe Stade de France din Paris a început abia la ora 20:36 (ora României), iar Real a învins Liverpool cu 1-0. Poliția din fața stadionului a tras cu gaze lacrimogene în momentul în care un număr mic de suporteri au încercat să escaladeze barierele de securitate.

În perioada premergătoare au apărut imagini cu mulțimi uriașe de fani care stăteau la coadă pentru a intra. Mulți dintre ei au declarat că au fost la stadion cu ore înainte de începerea meciului, dar că au fost împiedicați să intre pe teren.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Suntem extrem de dezamăgiți de problemele de intrare pe stadion și de ruperea perimetrului de securitate cu care s-au confruntat fanii lui Liverpool în această seară pe Stade de France”, a declarat clubul de pe Anfield într-un comunicat.

„Acesta este cel mai mare meci din fotbalul european, iar suporterii nu ar trebui să fie nevoiți să trăiască scenele la care am asistat în această seară. Am solicitat oficial o anchetă oficială privind cauzele acestor probleme inacceptabile”.

Organismul care guvernează fotbalul european, UEFA, a declarat că este „solidară cu cei afectați de aceste evenimente și va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliția și autoritățile franceze și cu Federația Franceză de Fotbal”.

„În perioada premergătoare meciului, turnicheții de la capătul dinspre Liverpool au fost blocați de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu au funcționat în turnicheți”, a explicat aceasta.

„Acest lucru a creat o acumulare de fani care au încercat să intre. Drept urmare, lovitura de începere a fost amânată cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după startul meciului, poliția i-a dispersat cu gaze lacrimogene și i-a forțat să se îndepărteze de stadion”.

Poliția franceză îi îndemnase pe fani să nu forțeze intrarea cu tweet-uri cu 20 de minute înainte de începerea meciului. În timp ce se apropia începerea meciului, în interiorul terenului încă se puteau vedea zone mari de locuri goale.

Afară, unii fani au fost văzuți cățărându-se pe gardurile din perimetru sau încercând să treacă în fugă de securitate. Poliția antirevoltă a fost, de asemenea, prezentă. Jucătorii lui Liverpool au ieșit pentru a se încălzi din nou la ora 20:06, iar pe ecranele mari din interiorul stadionului au fost afișate mesaje în care se preciza că întârzierea se datorează sosirii târzii a fanilor.