Liverpool, campioana Angliei în Premier League pentru prima dată după 30 de ani

  • Liverpool a câştigat titlul pentru a 19-a oară.
  • Chelsea a învins-o cu 2-1 pe Manchester City şi nu o mai poate ajunge în clasament pe Liverpool.
  • Jurgen Klopp a izbucnit în lacrimi după câştigarea titlului.

Liverpool a devenit în această seară campioana Angliei, matematic. Echipa lui Jurgen Klopp nu mai poate fi ajunsă în clasament după ce Chelsea a învins-o cu 2-1 pe Manchester City pe Stamford Bridge.

Pulisic a deschis scorul în prima repriză, pentru ca De Bruyne să egaleze după o lovitură liberă superbă. Fernandinho a făcut henţ pe linia porţii, a fost eliminat, iar Willian a transformat penalty-ul care a decis partida.

În urma acestei victorii a lui Chelsea, Manchester City este la 23 de puncte de Liverpool cu 7 etape înainte de final. Astfel, Liverpool şi-a adjudecat matematic titlul cu numărul 19 din istoria clubului şi primul după o pauză de 30 de ani.

„Această victorie este pentru fani. Sper că staţi acasă. Sărbătoriţi în faţa casei voastre. Este mai mult decât puteam visa. Nu mi-am imaginat că se va simţi aşa.

Acest succes e pentru Kenny (Dalglish), a trebuit să aştepţi. E şi pentru tine Stevie. Ştiu cât înseamnă acest succes pentru toată lumea” a spus plângând Jurgen Klopp pentru Sky Sports după ce Liverpool a devenit, matematic, campioană.

În etapa următoare, Manchester City o va întâlni pe Liverpool pe Etihad şi, conform tradiţiei, jucătorii echipei lui Pep Guardiola vor fi nevoiţi să facă o gardă de onoare pentru jucătorii noii campioane a Angliei, FC Liverpool.