• Liverpool a câştigat titlul pentru a 19-a oară.
  • Chelsea a învins-o cu 2-1 pe Manchester City şi nu o mai poate ajunge în clasament pe Liverpool.
  • Jurgen Klopp a izbucnit în lacrimi după câştigarea titlului.

Liverpool a devenit în această seară campioana Angliei, matematic. Echipa lui Jurgen Klopp nu mai poate fi ajunsă în clasament după ce Chelsea a învins-o cu 2-1 pe Manchester City pe Stamford Bridge.

Pulisic a deschis scorul în prima repriză, pentru ca De Bruyne să egaleze după o lovitură liberă superbă. Fernandinho a făcut henţ pe linia porţii, a fost eliminat, iar Willian a transformat penalty-ul care a decis partida.

În urma acestei victorii a lui Chelsea, Manchester City este la 23 de puncte de Liverpool cu 7 etape înainte de final. Astfel, Liverpool şi-a adjudecat matematic titlul cu numărul 19 din istoria clubului şi primul după o pauză de 30 de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Această victorie este pentru fani. Sper că staţi acasă. Sărbătoriţi în faţa casei voastre. Este mai mult decât puteam visa. Nu mi-am imaginat că se va simţi aşa.

Acest succes e pentru Kenny (Dalglish), a trebuit să aştepţi. E şi pentru tine Stevie. Ştiu cât înseamnă acest succes pentru toată lumea” a spus plângând Jurgen Klopp pentru Sky Sports după ce Liverpool a devenit, matematic, campioană.

În etapa următoare, Manchester City o va întâlni pe Liverpool pe Etihad şi, conform tradiţiei, jucătorii echipei lui Pep Guardiola vor fi nevoiţi să facă o gardă de onoare pentru jucătorii noii campioane a Angliei, FC Liverpool.