• Fostul președinte al federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales, i-au fost interzise de către Fifa pentru o perioadă de trei ani de toate activitățile legate de fotbal.
  • Sărutul, despre care atacanta Hermoso spune că nu a fost consensual, a stârnit un val de proteste, iar Rubiales a renunțat în cele din urmă la funcția sa în septembrie.
  • Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a susținut că sărutul de la ceremonia de prezentare de după meci a fost „reciproc”, dar Hermoso a declarat constant că nu a fost așa.

Fostului președinte al federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales, i-au fost interzise de către Fifa pentru o perioadă de trei ani toate activitățile legate de fotbal, scrie BBC.

Rubiales a sărutat-o pe atacanta Jenni Hermoso după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin împotriva Angliei.

Sărutul, despre care atacanta Hermoso spune că nu a fost consensual, a stârnit un val de proteste, iar Rubiales a renunțat în cele din urmă la funcția sa în septembrie.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Hermoso a depus ulterior o plângere în justiție împotriva lui Rubiales.

Luni, organismul de conducere mondial Fifa a anunțat interdicția de trei ani pentru încălcarea articolului 13 din codul disciplinar al organizației.

Fifa își reiterează angajamentul absolut de a respecta și de a proteja integritatea tuturor persoanelor și de a se asigura că regulile de bază ale unei conduite decente sunt respectate. Decizia rămâne sub rezerva unui posibil apel”, arată comunicatul Fifa.

Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a susținut că sărutul de la ceremonia de prezentare de după meci a fost „reciproc”, dar Hermoso a declarat constant că nu a fost așa.

Citește și: