• Jucătorul sârb de tenis în vârstă de 34 de ani s-a întâlnit dimineață cu ofițerii de imigrare din orașul Melbourne, care urmau să îl rețină în mod oficial.
  • Potrivit unui ordin judecătoresc emis vineri seară în urma unei audieri de urgență la Tribunalul Federal de Circumscripție din Melbourne, Djokovic are voie să se întâlnească cu avocații săi între orele 10:00 și 14:00

Bătălia juridică din Australia împotriva expulzării tenismenului sârb Novak Djokovic a fost înaintată la Curtea Federală a Australiei, o instanță superioară, la o zi după ce ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, a decis să îi anuleze viza pentru a doua oară, informează El Marca.

O audiere preliminară a judecătorului David O’Callaghan de la Curtea Federală din Australia, care a început practic la ora locală 10:15 (23:15 GMT sâmbătă), a confirmat transferul cazului, deși rămâne de stabilit dacă apelul depus de avocații jucătorului de tenis va fi audiat de completul de judecată.

Jucătorul sârb de tenis în vârstă de 34 de ani, despre care nu se știe dacă a fost prezent la audierea preliminară, s-a întâlnit dimineață cu ofițerii de imigrare din orașul Melbourne, care urmau să îl rețină în mod oficial.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Djokovic ar putea primi o interdicție de 3 ani

Potrivit unui ordin judecătoresc emis vineri seară în urma unei audieri de urgență la Tribunalul Federal de Circumscripție din Melbourne, Djokovic are voie să se întâlnească cu avocații săi între orele 10:00 și 14:00 în această sâmbătă (23:00 GMT vineri până la 03:00 GMT sâmbătă) sub supravegherea a doi ofițeri de imigrare.

Djokovic urmează să fie reținut până la audierea de mâine, deși jucătorul nu poate fi expulzat din țară până la revizuirea contestației la decizia ministrului Hawke.

Se așteaptă ca procesul să se încheie înainte de începerea Openului Australiei, care se desfășoară între 17 și 30 ianuarie în orașul Melbourne și la care Djokovic speră să câștige al zecelea titlu și să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie, cu 21 de Grand Slam-uri.

Ieri, vineri, după mai multe zile de studiere a cazului, ministrul imigrației, Alex Hawke, a decis să anuleze din nou viza lui Djokovic, cu intenția de a-l expulza din țară, ceea ce ar putea însemna și o interdicție de trei ani de a reveni în Australia.