• Adrian Mutu a fost invitat, marți, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • „Briliantul” a vorbit deschis despre fotbal și alți demoni.
  • Beitar Jerusalem i-a propus „Briliantului” să preia echipa.

E golgheter all-time al României, pe același palier cu Gică Hagi. Îi antrenează pe tricolorii mici ai României. Sub îndrumarea lui, cei mici au făcut o impresie extraordinară la Campionatul European de Tineret de acum doi ani, când au terminat la egalitate cu Olanda și Germania și s-au impus în fața Ungariei. Mai nou, Beitar Jerusalem i-a propus „Briliantului” să preia echipa.

Adi Mutu a fost la Marius Tucă Show, la Aleph News, pentru o discuție deschisă despre fotbal și alți demoni.

„Dacă sunt în vestiarul ăsta, e pentru că merit”

Adrian Mutu a vorbit despre cum a ajuns să facă pasul spre marele fotbal din Italia. „Eram obișnuit să ne uităm la anumite staruri, ajungând acolo în același vestiar prima impresie ești copleșit, nu realizezi. Mă refer la Baggio, Vieri, Peruzzi, începi să te obișnuiești. Dacă sunt în vestiarul ăsta, e pentru că merit. Te obișnuiesti și îi dai drumul la treabă. Câteodată poți să te lași copleșit de emoții și performanța ta să nu fie la cel mai bun nivel. Dar ei au două picioare”, a spus „Briliantul”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Trebuie să fii conștient că de puține ori ajungi ca Ronaldo și Messi”

Cât de important este antrenorul în viziunea lui Adi Mutu: „E foarte important cât stai cu el la antrenament, după aceea sunt importanți toți ceilalți oameni care îl înconjoară. Trebuie să lucrăm la partea asta de educație profesională într-un sistem profesionist. Fiecare jucător e important. Ca să obții ceva, important e să vrei. Nu e de ajuns doar să vrei, trebuie să muncești foarte tare, trebuie să fii conștient că de puține ori ajungi ca Ronaldo și Messi. Dar să nu renunți niciodată la visul tău”.

„Am obiective, vise, îmi doresc să ajung să antrenez o echipă de top. Scopul meu e de a câștiga trofee, dorința mea e să antrenez o echipa de club. Sper să am oferte, să mă gândesc la ele, sper să găsesc și un proiect care mă stimulează, oameni care mă susțin. Sunt antrenori excepționali care schimbă imaginea clubului”, a mai spus fostul atacant.

„Cred că m-am descurcat foarte bine și la echipa națională”

Despre cariera de jucător: „Îmi doream să joc la cele mai mari echipe, pe cele mai mari stadioane. Tatăl meu, realist, îmi spunea stai să ajungi să joci la Liga 1. Am ajuns. Îmi spunea nu ajungi la echipa națională. Am ajuns la națională. La Fiorentina, am avut mai multă experiență decât la Parma. Un traseu foarte bun l-am avut la Dinamo, campioana României. Și la Juventus. Eu cred că am avut o perioadă în care fotbalul meu a fost la un nivel foarte bun. Cred că m-am descurcat foarte bine și la echipa națională.”

„Prin ce am trecut eu m-au format, antrenorul care sunt acum”

Mutu: „Nu vreau să văd în viața mea de antrenor un jucător care are regrete. Dacă ai regrete ai dat greș. Trebuie să știi că indiferent ce faci nu se mai întoarce, trebuie să dai 100%, să ai conștiința împăcată că ai dat 100%”.

Dacă ar da timpul înapoi, ce ar schimba „Briliantul”? „Anumite decizii pe care le-am luat în afara terenului. Dar dacă aș fi luat alte decizii, aș mai fi persoana care sunt acum? Experiența pe care o am, chiar dacă am 42 de ani, e foarte mare. Experiența e un cumul de trăiri atât bune, dar mai ales de unde înveți? Din eșecuri. Prin ce am trecut eu m-au format, antrenorul care sunt acum”, a mărturisit „Il Fenomeno”.

Cum a trecut peste episodul Chelsea? „Am avut și ajutor profesionist, counseling, am reușit probabil pentru că eram și foarte tânăr, au trecut 20 de ani, nici nu știu cum au trecut. Mă gândesc la toate experiențele pe care le-am avut și mă ajută foarte mult”, a recunoscut Mutu.