• Max Verstappen a câștigat Marele Premiu la Formula 1 din Italia, reușind să își mențină succesul.
  • Podimul a fost completat de Sergio Perez și de Carlos Sainz.
  • Max Verstappen a doborât recordul lui Sebastian Vettel prin 10 victorii consecutive într-un sezon.

Max Verstappen a reușit să obțină încă o victorie în cursa Formula 1 din Italia, sportivul a plecat pe locul doi în competiția de la Monza, dar a reușit să ajungă pe primul loc până la finalul cursei, scrie Formula 1.

Formula 1 a postat un mesaj pe platforma X prin care a transmis următorul mesaj: „Max Verstappen este un campion mondial, a fost un sezon incendiar.

Sportivul a reușit să doboare recordul deținut de Sebastian Vettel, din 2013, și are 12 succese în acest sezon de Formula 1. El a parcurs cele 51 de tururi în 1:13:38.143 și a ajuns la 10 victorii consecutive în Marele Circ.

Cum arată clasamentul final

Locul 2 a fost ocupat de Sergio Perez, locul 3 de Carlos Sainz, George Russell și Lewis Hammilton au încheiat cursa pe loculurile 4 și 5.

În ultimele 5 tururi, după ce Sergio Perez a trecut de Carlos Sainz, a început o adevărată luptă între piloții Ferrari, care au fost aproape de accident în mai multe rânduri. În ultimul tur, deși lui Leclerc i se transmisese prin radio „să nu mai riști”, el a încercat o depășire dificilă și aproape că și-a lovit coechipierul! 

Citește și: