• Pilotul Red Bull se distanțează la 46 de puncte în clasament.
  • Sainz se apropie de locul doi, Hamilton completează podiumul.
  • Max Verstappen a promis de mult timp că, dacă i se oferă instrumentele necesare, este mai mult decât capabil să obțină un campionat mondial.

Max Verstappen a câștigat marele premiu al Canadei. Pilotul Red Bull a avut emoții pe finalul cursei, când Carlos Sainz a fost la o roată de a-l depăși. Max a câștigat a șasea cursă a sezonului și și-a consolidat prima poziție în clasamentul piloților.

Pentru prima oară, pornește primul la Montreal și pentru prima oară termină primul cursa și va ști cum este să câștige Marele Premiu al Canadei. Max Verstappen termină pe primul loc. S-a fluturat steagul.

Pe locul al treilea a terminat recordmanul de titluri din formula 1, Lewis Hamilton. Este pentru prima oară în acest sezon când pilotul Mercedes își depășește coechipierul, pe George Russell. Campionul mondial în titlu, Max Verstappen, s-a bucurat reținut după cursă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„A fost foarte greu, cred că per total, aș fi avut nevoie de mai multă viteză, în comparație cu ai mei competitori. Cred că dacă lucrurile ar fi rămas la fel după ultima mea oprire, finalul ar fi fost oricum disputat între mine și el. Însă normal, nu am fost mulțumit de safety car-ul care a fost introdus pe final, pentru că el a venit chiar în spatele meu cu pneuri noi. Așa că am dat tot ce am avut în acele ultime 15 tururi, în care evident, te simți foarte bine cu roțile dezumflate”, a spus Max Vestappen.

Verstappen a fost cel care a arătat pe teren cât de greu va fi să-l prindă în acest sezon. După un tur remarcabil în condiții de ploaie pentru a obține pole position-ul, a urmat o altă clasă de maestru a controlului pe alocuri sub o presiune acerbă.

Aceasta este a șasea sa victorie din nouă curse în acest sezon, iar după aceea a avut comportamentul relaxat al unui om care se află exact acolo unde își dorește să fie.