• Max Verstappen a reușit a 13-a victorie a sezonului pe circuitul de la Suzuka.
  • A fost o zi minunată pentru Oscar Piastri, care a obținut primul podium din carieră.
  • RB Racing și-a asigurat matematic al 6-lea titlu mondial la „Constructori”.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei. Pe circuitul de la Suzuka, olandezul a reușit a 13-a victorie a sezonului, într-o cursă istorică pentru Red Bull Racing, scrie BBC.

Max Verstappen nu a avut doar ocazia de repara sincopa de la Singapore, unde a terminat abia pe locul al cincilea. A avut pe umeri istoria Honda, partenerul care asigură motorizarea monospotului campionului mondial. Astăzi, Honda împlinește 75 de ani de existență, iar circuitul de la Suzuka este casa constructorului japonez, astfel că victoria lui Max Verstappen va intra în panoplia celor mai dulci reușite pentru Red Bull Racing.

Cursa în sine a fost una câștigată fără drept de apel de Verstappen, care a pus 19, 3 secunde la final între el și Lando Norris, care a terminat pe locul secund. Apropo de Lando Norris, este o zi foarte importantă și pentru McLaren, care a ocupat locurile 2 și 3 pe podiumul de la Suzuka. După Lando Norris, foarte tânărul Oscar Piastri a reușit prima clasare pe podium din carieră, după ce a reușit să se claseze pe prima linie a grilei de start în urma calificărilor.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA
PILE ȘI ȘTAMPILE

La nivelul constructorilor, Red Bull Racing și-a asigurat matematic al șaselea titlu mondial și al doilea consecutiv, după cele câștigate în 2010, 2011, 2012, 2013 și 2022. Câștigătorul de la Singapore, Carlos Sainz, de la Ferrari, a încheiat cursa abia pe locul al 6-lea.

Citește și