• Meciul Islanda – Romania se joacă joi, de la 21:45.
  • Calificarea la Euro ne-ar asigura un bonus de 20 de milioane de euro.
  • Dacă batem, jucăm finala play-off-ului cu Ungaria sau Bulgaria.

Naționala României e în fața unui meci uriaș – miza calificării la Euro e o problemă de viață și de moarte pentru fotbalul românesc. 20 de milioane de euro – aceștia sunt banii asigurați de o prezență la Euro 2021, turneul pe care îl găzduim și noi.

Iar suma poate crește, până spre 25 de milioane, în funcție de rezultate. Sunt bani care vin de la UEFA, dar și de la sponsori, în cazul unei calificări. Meciul de joi seara e arbitrat de un central de finală de Champions League, slovenul Damir Skomina.

Meciul se joacă pe stadionul național din Reikyavik, fără spectatori

Meciul cu Islanda e semifinala playoff-ului, iar o victorie ne-ar duce în finala de peste o lună, cu Ungaria sau Bulgaria. Jucăm pe stadionul național din Reikyavik, dar fără spectatori. E o arenă de 10.000 de locuri care a avut record de asistență la un concert Guns and Roses, acum doi ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Camora, primul străin convocat vreodată la naționala României

O premieră pentru România este Camora, primul străin convocat vreodată la naționala noastră a împărțit internetul. Suporterii din galerie, cei care stau de obicei la peluza, nu vor să-l vada în galben, că e străin. Dar sunt mulți cei care îl felicită și se bucură că îl avem în națională.

Sincer, la început, dacă mă întrebai, nu am crezut niciodată că o să rămân în România, dar după ce am cunoscut familia minunată pe care am cunoscut-o aici și m-a ajutat să cresc ca persoană și ca performanță sportivă, e important să ai în spate un suport foarte bun. Atunci am decis ca viitorul meu trebuie sa fie in Romania, mărturisește Mario Camora.

Reporter: Mario, cui ii vei darui tricoul Romaniei pe care-l vei purta prima oara?
Mario Camora: Pe care am vrut nu pot pentru ca nu mai e intre noi.
Reporter: Cui ai fi vrut sa-l daruiesti?
Mario Camora: Celui care m-a crescut. Nu mai e intre noi, dar e mandru unde e, dar cu siguranta, la nevasta mea.