• Gonzales, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, a fost acuzat de acte obscene asupra a doi copii sub 15 ani.
  • În vârstă de 57 de ani, Gonzales a compărut marți în fața Curții Superioare a comitatului Los Aangeles, unde a pledat vinovat, spunând că nu contestă cele două acuzații, potrivit procurorului adjunct Paul Thompson, citat de insidethegames.biz.
  • Bunica uneia dintre victime, care are acum 17 ani, s-a declarat nemulțumită de această decizie, deoarece Gonzales ar fi putut fi condamnat la 18 ani de închisoare, doar că aceasta a fost redusă, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Campionul olimpic la box, americanul Paul Gonzales, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare într-un penitenciar de stat și a primit ordin să fie înregistrat ca agresor sexual pe viață, după ce a pledat că nu contestă două acuzații de molestare.

Gonzales, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, a fost acuzat de acte obscen asupra a doi copii sub 15 ani.

În vârstă de 57 de ani, Gonzales a compărut marți în fața Curții Superioare a comitatului Los Aangeles, unde a pledat vinovat, spunând că nu contestă cele două acuzații, potrivit procurorului adjunct Paul Thompson, citat de insidethegames.biz.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Bunica uneia dintre victime, care are acum 17 ani, s-a declarat nemulțumită de această decizie, deoarece Gonzales ar fi putut fi condamnat la 18 ani de închisoare, doar că aceasta a fost redusă, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției.

„Nu este corect. Ea este un copil și el i-a făcut asta”, a declarat bunica într-un reportaj realizat de ABC 7.

„Va face trei ani de închisoare, va ieși și se va comporta ca și cum nimic nu s-a întâmplat? Nu, nu este corect.”

Gonzales a lucrat ca antrenor de box la Eddie Heredia Boxing Club, care este administrat de Los Angeles County Parks and Recreation Department.

El a fost arestat în decembrie 2017, în urma unei sesizări făcute de un membru al familiei elevei, și a fost acuzat în ianuarie 2018 de acte obscene cu un copil de 13 ani.

Un alt proces i-a fost intentat la începutul acestui an, implicând o fată de 14 ani.

Pugilistul a mai obținut o medalie de argint la Jocurile Panamericane din 1983, de la Caracas.