• Trei aplicații utile te ajută să te deplasezi, să obții biletele, să știi totul despre calendarul competițiilor.
  • Ai acces la siturile competițiilor cu transport în comun dar și cu bicileta.
  • Ai voie să fotografiezi sau să filmezi dar nu să partajezi pe rețelele sociale.
  • Găsești standuri cu mâncare și băutură, nu ai nevoie să vii cu ele de acasă.
  • Copiii chiar sub 4 ani trebuie să aibă bilet că să poată intra cu tine.
  • Accesul cu animale este interzis. Este recomandat să nu-ți aduci copilul, dacă are sub 4 ani.
  • Nu este recomandat să aduci cu tine un copil sub 4 ani, dar dacă o faci are nevoie de bilet.

Daca ești spectator la Jocurile Olimpice de la Paris, cu siguranță că iți pui o mulțime de întrebări practice: cum ajungi la locul competiției? Cu cât timp înainte ? Ce poți să aduci cu tine? Iată câteva sfaturi utile.

Recomandări pentru fericiții deținători ai unui bilet la JO

În primul rand, desigur, să îți tii aproape telefonul mobil, pe care vei primi sau vei caută informații. Trei aplicații e bine să descarci înainte:

  • Paris_2024_Tikets – îți permite să afișezi biletul, să îl transferi sau să îl vinzi.
  • Paris_2024_Jeux Olympiques – îți dă acces la calendarul tuturor competițiilor, la rezultate și la ultimele informații în timp real. Ai acces la harta interactivă a siturilor olimpice.
  • Aplicația Transport_Publique_Paris2024, care îți indică cele mai bune itinerarii în timp real.

Apoi, să știi că e de preferat să ajungi la eveniment cu o ora și jumătate înainte; organizatorii dau asigurări că porțile vor fi deschise și nu trebuie să stai în stradă.

Tot privind transportul, exista un Pass Paris 2024 care îți permite să ajungi la siturile olimpice pentru 16€/zi nelimitat sau pentru 70€ pe săptămână. Dacă îți cumperi tichetul la bucată, un drum te costă 4€.
Pentru siturile olimpice care se află în afara Parisului, la Versailles de exemplu, există 10 linii de autobus efemere. Sunt gratuite și funcționează doar în ziua în care are loc evenimentul.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA


Însă te poți deplasa și cu bicicleta dacă ești amator, o imensă rețea de piste ciclabile este disponibilă în Paris, cu 27.000 de locuri de parcare. Desigur, ai toate facilitățile pentru a închiria o bicicletă.
Transportul în comun este disponibil între 5h30 dimineața și 1h15.

Ce trebuie să știm odată ajunși la locul competiției

Nu e nevoie să vii cu sanvișul în buzunar, deși nu e interzis, însă există numeroase standuri de restaurante unde poți lua salate, hot dog, panini, bagel. Exista fântâni cu apă peste tot.

Odată ajuns în tribune, poți fotografia sau filma cu telefonul mobil, dar nu poți partaja pe rețelele sociale sau oriunde pe internet. Pe de altă parte, când ai cumpărat biletul, ai acceptat să fii fotografiat, filmat și identificat de Federațiile Internaționale, de media sau alți difuzori.

Nu este recomandat să aduci cu tine un copil sub 4 ani, dar dacă o faci va trebui să îi cumperi un bilet la tarif integral.

Animalele sunt, desigur, interzise.

Poți, de asemenea, să aduci cu tine drapelul uneia dintre țările care participă la competiții. Asta înseamnă că steagurile ruse de exemplu sunt interzise, pentru că Rusia nu participă la aceste Jocuri Olimpice.

Citește și