• Jucătorul din Premier League Wilfried Zaha spune că nu se poate bucura de profilul lui de Instagram
  • El spune că numărul mesajelor rasiste a devenit insuportabil
  • Facebook şi Instagram au anunţat că vor înfiinţa fiecare o echipă care să lupte împotriva rasismului pe platformele lor

Jucătorul din Premier League Wilfried Zaha recunoaşte că nu se poate bucura de profilul lui de Instagram, din cauza numărului de mesaje rasiste pe care le primeşte. Zaha spune că a fost forţat să scoată aplicaţia Twitter de pe telefonul său, pentru că numărul mesajelor rasiste devenea insuportabil.

Pentru fotbaliştii de culoare, de exemplu, să fii pe Instagram nu mai este chiar amuzant”, a spus Zaha, pentru CNN: „Nu mă pot bucura de profilul meu, deoarece mă sperie mesajele”.

La începutul acestei luni, un băiat în vârstă de 12 ani a fost arestat în legătură cu ameninţările rasiste aduse atacantului de la Cristal Palace prin intermediul Instagram, inclusiv o imagine a Ku Klux Klan. „Acelaşi băiat în vârstă de 12 ani a contactat alţi trei jucători din echipa mea. Nu este în regulă. Cred că am raportat 50 de conturi pentru abuz rasial”, a mai spus fotbalistul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Instagram, care este deţinut de Facebook, a primit numeroase critici pentru că nu a protejat fotbaliştii de culoare faţă de abuzurile rasiste cu care se confruntă pe platformă. Săptămâna trecută, Facebook şi Instagram au anunţat că vor înfiinţa fiecare o echipă care să lupte împotriva rasismului pe platformele lor şi să evalueze dacă există prejudecăţi rasiale în algoritmii lor.

„Rasismul nu este tolerat pe Facebook şi Instagram”, a spus pentru CNN un purtător de cuvânt al Facebook: „Când vom găsi conţinut care ne încalcă liniile directoare, îl vom elimina şi îi vom interzice pe cei care încalcă regulile în mod repetat”.