• Jordan e primul proprietar de culoare din Nascar.
  • Jordan l-a angajat deja pe pilotul Bubba Wallace, primul pilot de culoare din Nascar.

Michael Jordan, cel mai mare jucător din istoria NBA, a devenit proprietarul unei echipe de Nascar. Jordan e primul patron de culoare din istoria de 60 de ani a celebrelor curse americane.

Legenda NBA spune că mergea de mic la cursele de Nascar, populare în statul unde a crescut, Carolina de Nord. Jordan are o avere de peste 1,5 miliarde de dolari și mai deține echipa de NBA Charlotte Hornets. La echipa lui Jordan a venit primul pilot de culoare din istoria Nascar – Bubba Wallace, cel care a găsit un ștreang în vestiarul fostei sale echipe.

„Din punct de vedere istoric, Nascar a avut mereu probleme cu diversitatea și au existat puțini proprietari de culoare. Momentul pare perfect deoarece Nascar evoluează și se adaptează schimbării sociale”, spune Michael Jordan.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Jordan nu e singurul mare sportiv care își reinvestește banii în sport. David Beckham a devenit de curând proprietarul echipei Inter Miami din SUA. La noi Hagi a devenit campion în Liga 1 cu echipa sa, Viitorul Constanța. Alții au investit doar în pachete minore de acțiuni.

LeBron James e acționar minoritar la Liverpool, Venus și Serena Williams au acțiuni la echipa de fotbal americană Miami Dolphins, iar Shaquille O’Neal a preluat o parte din Sacramento Kings din NBA.