Michael Jordan a devenit proprietarul unei echipe de Nascar

Michael Jordan, cel mai mare jucător din istoria NBA, a devenit proprietarul unei echipe de Nascar. Jordan e primul patron de culoare din istoria de 60 de ani a celebrelor curse americane.

Legenda NBA spune că mergea de mic la cursele de Nascar, populare în statul unde a crescut, Carolina de Nord. Jordan are o avere de peste 1,5 miliarde de dolari și mai deține echipa de NBA Charlotte Hornets. La echipa lui Jordan a venit primul pilot de culoare din istoria Nascar – Bubba Wallace, cel care a găsit un ștreang în vestiarul fostei sale echipe.

„Din punct de vedere istoric, Nascar a avut mereu probleme cu diversitatea și au existat puțini proprietari de culoare. Momentul pare perfect deoarece Nascar evoluează și se adaptează schimbării sociale”, spune Michael Jordan.

Jordan nu e singurul mare sportiv care își reinvestește banii în sport. David Beckham a devenit de curând proprietarul echipei Inter Miami din SUA. La noi Hagi a devenit campion în Liga 1 cu echipa sa, Viitorul Constanța. Alții au investit doar în pachete minore de acțiuni.

LeBron James e acționar minoritar la Liverpool, Venus și Serena Williams au acțiuni la echipa de fotbal americană Miami Dolphins, iar Shaquille O’Neal a preluat o parte din Sacramento Kings din NBA.

Exit mobile version