• Schioarea americană Mikaela Shiffrin a stabilit recordul absolut al celor mai multe victorii din carieră în Cupa Mondială, cu 87 de victorii.
  • Rezultatul de sâmbătă a însemnat a șasea victorie a americancei la slalom din acest sezon și a 53-a victorie din carieră de schi alpin.
  • Shiffrin va mai participa la încă trei curse în acest sezon, la finala Cupei Mondiale de săptămâna viitoare.

Schioarea americană Mikaela Shiffrin a stabilit recordul absolut al celor mai multe victorii din carieră în Cupa Mondială, cu 87. Rezultatul de sâmbătă a însemnat a șasea victorie a americancei la slalom din acest sezon și a 53-a victorie din carieră în această disciplină, un record.

Shiffrin a câștigat sâmbătă o cursă de slalom pentru a 87-a victorie din carieră în Cupa Mondială, depășind recordul din toate timpurile de 86 de victorii stabilit de suedezul Ingemar Stenmark. Aceasta a câștigat acum mai multe curse decât orice alt bărbat sau femeie din istoria schiului alpin.

„Mulțumesc întregii mele echipe, întregii echipe americane”, a spus ea. „Voi faceți posibil acest lucru, așa că vă mulțumesc”. Shiffrin a spus că a plănuit să sărbătorească alături de fratele ei mai mare, Taylor, și soția acestuia, dar aceștia au surprins-o pe Shiffrin venind în Suedia.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Într-o cursă decisă uneori de câteva secunde, Shiffrin a câștigat sâmbătă la o diferență de o secundă, în fața elvețiencei Wendy Holdener. Shiffrin a urcat apoi pe podium, cu mâna pe inimă, și a cântat în timp ce se auzea imnul național.

Victoria i-a oferit lui Shiffrin recordul absolut la 12 ani de la prima sa cursă în Cupa Mondială, la 15 ani, de la GS la Spindleruv Mlyn, în Cehia. Americanca de 27 de ani va mai participa la încă trei curse în acest sezon, la finala Cupei Mondiale de săptămâna viitoare. Mikaela Shiffrin s-a născut în Vail, Colorado, ambii părinți practicând schi și a devenit probabil cea mai mare schioare de schi alpin din toate timpurile.