Eduard Novak, ministrul Sportului, a afirmat că spadasina Ana-Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

„După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Eduard Novak”, a declarat ministrul Sportului.

Citește și Ana-Maria Popescu, după argintul la Jocurile Olimpice: „Mă dor toate. E cea mai muncită şi mai chinuită medalie”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Însă, Eduard Novak a precizat că medalia de argint câştigată de Ana-Maria Popescu este peste aşteptările lui: „Ana-Maria Popescu a obţinut un super-rezultat, sincer, peste aşteptările mele. Dar, pentru mine, această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României!”.

La scurt timp după triumful de la Tokyo, spadasina în vârstă de 36 de ani a declarat, sâmbătă, că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un „buget de bun simţ pentru scrima românească”.

„Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a declarat sportiva imediat după concurs, pentru TVR.