Ministrul Sportului din România, fermecat de parcursul Ungariei la EURO 2020: „Să găsească soluții și FRF!”

Ministrul Sportului de la noi, Eduard Novak, a găsit soluția salvatoare pentru fotbalul românesc. E fermecat de Ungaria – țara eliminată ieri de la Campionatul European.

Ungaria a fost în așa-numita „Grupă a Morții” de la EURO – și a jucat cu ultimele două campioane mondiale Franța și Germania plus campioana europeană – Portugalia lui Ronaldo. Doar cu Portugalia a pierdut – cu Franța și Germania a făcut egal. Motiv pentru Novak să posteze pe Facebook.

„Aș dori să felicit echipa națională a Ungariei pentru parcursul fabulos de la EURO 2020. Mă bucur pentru ei și pentru că demonstrează faptul că se poate intra în liga mare a fotbalului dacă există organizare. Îmi doresc ca și FRF să analizeze foarte serios situația fotbalului românesc, să identifice problemele și să găsească soluțiile de a le rezolva. Consider că locul nostru ar trebui să fie stabil în finalele competițiilor mari”, a reacționat Eduard Novak.

Postarea lui Novak a fost făcută în română, dar și în maghiară, limba lui maternă. Nu e prima oară când Novak elogiază sportul maghiar.

După ce a fost numit ministru, Novak a spus că vrea sa conducă sportul de la noi după acest model – să se axeze si Romania pe doar cateva sporturi ca sa aibă șanse mai mari la medalii. El a numit atunci ca sporturi-cheie pentru România: gimnastică, atletism, inot, canotaj și ciclism.

Guvernul maghiar a investit în baze din România: Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe, urmeaza și la Satu Mare și Târgu-Mureș.

Exit mobile version