• Mino Raiola este cel mai cunoscut impresar din fotbalul ultimilor 25 de ani.
  • El negociază transferurile fotbaliștilor Ibrahimovic, Pogba și Verratti.
  • Înainte să fie impresar, italianul a fost chelner.

Numele lui Mino Raiola s-ar putea să nu fie foarte cunoscut. Dar impresarul a devenit unul dintre cei mai influenţi oameni din lumea fotbalului. Ibrahimovic, Pogba, Halland sau Verratti au toţi un lucru în comun. Sunt impresariaţi de Mino Raiola.

Personaj controversat, italianul face şi desface echipele mari ale lumii. Iar Ibrahimovic nici nu îl lua în seamă până când Mino nu i-a spus, într-un restaurant, cifrele atacantului din toate sezoanele. Episodul e amintit în auto-biografia lui Zlatan. 144 de milioane de euro au cuprins sumele de transfer ale suedezului.

Raiola: „Eu reprezint jucători, nu îi transfer”

Eu reprezint jucători, nu îi transfer. Să faci un transfer, trebuie să fie implicate trei părţi. Ai nevoie de două cluburi şi de un fotbalist. Cluburile nu cumpără un jucător, o fiinţă umană, cumpără serviciile lui”, spunea Mino Raiola.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Raiola ar fi vrut să fie fotbalist. Dar s-a angajat la o firmă de impresariat. Iar când a simțit momentul și-a deschis una singur. Prima lovitură a fost Pavel Nedved. Cehul a ajuns la Lazio, de la Sparta Praga. Apoi la Juventus. Raiola a strâns până acum peste 90 de milioane de euro doar din comisioane.