Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev după doar 4 zile

Sursa Foto: Abaca Press / AA
  • Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev
  • Antrenorul român semnase cu ucrainienii în urmă cu doar 4 zile
  • Ultrașii echipei au fost cei care l-au determinat pe Lucescu să plece

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev, deși semnase un contract valabil pe 2 ani în urmă cu doar 4 zile, informează Gazeta Sporturilor.

Antrenorul în vârstă de 74 de ani a surprins pe toată lumea când a acceptat oferta celor de la Dinamo Kiev, având în vedere că, timp de 12 ani, s-a aflat pe banca tehnică a rivalilor de la Sahtior Donetk.

Ultrașii l-au contestat imediat pe antrenorul român, iar acesta se pare că este principalul motiv pentru care Lucescu a ales să demisioneze.

În continuare comunicatul de presă integral al lui Mircea Lucescu.

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”.